Descindere cu mascați în centrul Constanței. Un polițist a fost împușcat

2947
3

Urmărirea spectaculoasă a unor infractori, împușcături și detonare de bombe - toate acestea s-au petrecut, vineri dimineață, în centrul municipiului Constanța.

Doi indivizi periculoși, înarmați, bănuiți a fi autorii unui jaf armat au fost urmăriți, vineri dimineață, de polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere pe străzile Constanței. Au fost ajunși din urmă în centrul municipiului, în dreptul Sălii Sporturilor și a urmat o scenă parcă desprinsă din filme: unul dintre suspecți a scos pistolul și a împușcat un polițist. A fost prins, însă, după puțin timp, de luptătorii mascați, ajunși la fața locului.
"S-a trecut la oprirea în trafic a doi infractori care au săvârșit un jaf armat - sunt la modă în ultima vreme, ferească Dumnezeu de altele! - de către un agent de la Poliția Rutieră. Cu un tupeu de Bebe Carabină, unul dintre ei a deschis focul și l-a împușcat pe polițist. Deja forțele speciale erau pe urmele lor, au fost interceptați, blocați, iar unul dintre ei a fost împușcat, pentru că a încercat să riposteze. Celălalt a fost percheziționat, iar asupra lui au fost găsite două arme", a descris șirul evenimentelor comisarul șef Emanoil Moraru, șeful Serviciului Acțiuni Speciale. Ulterior, în dubița infractorilor au fost găsite trei bombe, pe care echipa tactică pirotehnică le-a detonat.

Spectacol pentru copii: "A fost ca în Counter Strike!"
Tot ce s-a întâmplat nu a fost, însă, un caz real, ci un scenariu pus la punct de polițiștii constănțeni, cu ocazia Zilei Poliției Române, ce se celebrează duminică, 25 martie. Spectatori au fost copiii de la Școala "Ion Jalea" și Grădinița "Steluțele Mării", care au avut astfel ocazia să vadă, îndeaproape, o acțiune a polițiștilor. "Ziua Poliției Române este un eveniment important și ne-am gândit, cu sprijinul colegilor de la Rutieră și de la Serviciul de Acțiuni Speciale, să ne adresăm celor mici, să le arătăm varianta spectaculoasă a muncii de polițist, detonări de bombe, câini de urmă", a afirmat comisarul șef Valentin Burlacu, șeful Poliției Constanța, prezent la eveniment.
Deși speriați de împușcături și detonări, copiii s-au arătat foarte încântați. Au urmărit cu interes acțiunea polițiștilor, la un moment dat unul dintre ei chiar spunând că "este ca în Counter Strike!" (joc pe computer) sau că "pistolarului îi este frică de bombă, de aia pleacă", pentru ca la sfârșit să facă poze cu mașinile și polițiștii.
"A fost o activitate deosebit de interesantă, este prima de acest fel pentru copii, care sunt în clasa I. Ni s-a părut o demonstrație suficient de elocventă a Poliției, instituție în care cu toți avem încredere și sperăm să ne apere interesele și bunurile. Copiii au fost încântați, s-au apropiat mai mult de polițiști, va fi o experiență de neuitat", a declarat Ioana Vasile, învățătoare în cadrul Școlii "Ion Jalea".
"Stă în puterea noastră și reprezintă o îndatorire de onoare de a asigura constănțenilor starea de confort socială, din care trebuie să lipsească nesiguranța și violența și de a antrena respectul legii, prin identificarea și pedepsirea celor care o încalcă", a adăugat comisarul șef Valentin Burlacu.

Cinci polițiști avansați în grad înainte de termen
Cu prilejul Zilei Poliției Române, 271 de ofițeri și agenți din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța au fost avansați în grad. Dintre aceștia, patru ofițeri și un subofițer au fost avansați înainte de termen. Este vorba despre Mircea Vizitiu, șeful Secției 3 Poliție Constanța, Gelu Manolescu, purtător de cuvânt al Poliției Constanța, George Szekely, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Ștefan Cătălin Radu, de la Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor și Narcis Ifrim, din cadrul Serviciului Rutier Constanța.
În altă ordine de idei, având în vedere că, anul acesta, Ziua Poliției Române este umbrită, la Constanța, de faptul că, săptămâna aceasta, șapte polițiști au fost arestați pentru complicitate la comiterea mai multor furturi din Portul Constanța, conducerea IPJ Constanța a anunțat că nu va organiza petreceri pentru subordonați. "Noi nu vom participa la nicio petrecere, sindicatele sau unitățile teritoriale sunt libere să organizeze petreceri, în schimb", a afirmat comisarul șef Valentin Burlacu.



Comentează știrea

misu
24 martie 2012
fanfaroni

Nu a fost caz real insa circ a fost ca a dat peste cap circulatia si au facut taraboi prin tot orasul sa ne arate ca e ziua lor de parca constanta e un oras asa de sigur incit lumea cade in cur cind ii vede.

plictiseala mare monser!
3 aprilie 2012
sa mori tu!

ce mistocareal nene! sunt buni la simulari, dar la caz real se scapa pe ei de frica ,atat alde GARCEA cat si MASCATII. ma lasi! mascatii urla si dau din maini si din bastoane ca altceva habar nu au sa faca. am o curiozitate,cine si unde ii antreneaza pe astia ca nu au nici un fel de capacitate de a anticipa o actiune in desfasuraresi nici cum sa ctioneze eficient ,in scurt timp si fara sa faca mult tam-tam. asa cum o fac de obicei trupele speciale! MARS SI PREGATITI-VA MAI BINE ,CIRCARILOR!

Vrajeala de 2 bani !
4 aprilie 2012
RUSINE!!!

Sunteti buni la a face circ si a va da in spectacol,iar...in caz real,nu va pasa din cauza coruptiei si indiferentei.Nu am avut si nu o sa am niciodata incredere in voi,din cauza ca nu va faceti meseria,va platim degeaba,noi populatia ,din pacate. :(

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3912 secunde