Descinderi la o rețea de călăuze de emigranți

304
Descinderi la o rețea de călăuze de emigranți - 20091221migrantiii-1345836214.jpg
Polițiști de la Crimă Organizată și procurori DIICOT au descins, la sfârșitul săptămânii la locuințele a opt persoane suspectate de implicare într-o rețea specializată în traficul de emigranți de origini afro-asiatice pe relația România - Ungaria - Austria - Italia/Germania. 


În urma perchezițiilor, au fost ridicați șapte suspecți, dar și mai multe obiecte și înscrisuri cu valoare probantă în cauză. De asemenea, alți doi suspecți au fost arestați pe teritoriul Germaniei. 


Potrivit oamenilor legii, în intervalul 2010 - 2012, membrii grupului infracțional au organizat și întreprins peste 20 de transporturi clandestine de emigranți, operând pe teritoriul a șase state europene, respectiv Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Italia, Austria și Germania. Aproximativ 100 de imigranți ilegali din Orientul Mijlociu și Nordul Africii au fost călăuziți și transportați în Occident, Italia și Germania fiind destinațiile preferate ale transfugilor.


Modul de operare al filierei consta în racolarea imigranților ilegali aflați în Turcia, Bulgaria și Grecia și introducerea lor ilegală în România, ulterior transfugii fiind introduși în compartimentele de marfă ale unor auto-utilitare închiriate pentru efectuarea de curse pe relația România-Ungaria. Scopul declarat al traficanților era acela de efectuare a operațiunilor de import și export al legumelor și fructelor între destinațiile menționate.


Profiturile considerabile realizate de traficanți, constând în sume cuprinse între 2.000 și 4.000 de euro pentru fiecare din imigranții traficați, au permis rețelei refacerea după dezmembrarea celei mai importante ramuri ale sale, în anul 2011, când în cadrul unei operațiuni comune româno - germano - austriece au fost arestați în Spania, România și Austria alți 12 membri din componența ei.

Dintre suspecții reținuți la sfârșitul săptămânii, trei au fost arestați preventiv, iar patru nu au voie să părăsească țara



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6941 secunde