Desfășurare de forțe impresionantă în Marea Neagră, pentru salvarea vieților în pericol

248

Articole de la același autor

Mai multe nave ale autorităților au străbătut valurile mării, iar două elicoptere au survolat întinderea albastră de la înălțime, în cursul zilei de ieri, pentru găsirea unor persoane aflate în pericol. Toată desfășurarea de forțe a făcut parte dintr-un scenariu bine pus la punct, în cadrul unei operațiuni la care au participat polițiști de frontieră din mai multe țări.

Timp de aproape trei luni, mai precis în perioada 8 iunie - 24 august, Poliția de Frontieră Română și cea din Bulgaria participă la Operațiunea Maritimă cu Scopuri Multiple la Marea Neagră (MMO Black Sea 2020), un amplu eveniment organizat de FRONTEX (Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă). Scopul operațiunii din această vară este îmbunătățirea reacției autorităților în salvarea vieților omenești aflate în pericol, combaterea migrației ilegale, a poluării marine sau a pescuitului ilegal etc., prin dezvoltarea de relații transfrontaliere.

Zilele acestea, la Constanța, a avut loc o conferință, în cadrul operațiunii, care a vizat pregătirea personalului în căutarea și salvarea persoanelor aflate în pericol pe mare.

"Conferința a avut loc în perioada 21 - 22 iulie, iar la activitățile teoretice și practice au participat reprezentanți din cadrul agențiilor europene și statelor membre (România, Bulgaria, Grecia, Italia, Portugalia, Spania), care au efectuat schimb de experiență și bune practici pentru îmbunătățirea modului de coordonare și acțiune", au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

De asemenea, ieri, în largul Mării Negre, a avut loc un exercițiu complex, privind căutarea și salvarea persoanelor aflate în pericol pe mare. Garda de Coastă a participat la exercițiu cu cinci mijloace de mobilitate navală, polițiștii de frontieră din Bulgaria au venit cu o navă de patrulare, Inspectoratul General pentru Aviație cu două elicoptere, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare cu trei nave de intervenție, Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al Poliției de Frontieră cu o echipă tactică, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură cu doi inspectori piscicoli. Acțiunea a fost coordonată de Centrul Maritim de Coordonare a Acțiunilor de Căutare și Salvare a Vieții Omenești pe Mare, din cadrul Autorității Navale Române.

Acțiunile din cadrul operațiunii sunt finanțate de Uniunea Europeană. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7493 secunde