Detalii șocante din culisele unei crime. „L-am băgat în portbagaj pentru că îmi murdărea bancheta!”

1691

Articole de la același autor

Doi constănțeni, ambii cu antecedente penale, au fost condamnați de magistrații Tribunalului Constanța la ani grei de închisoare, sub acuzația de omor și lipsire de libertate și complicitate la comiterea acestor fapte. Cei doi au sechestrat paznicul unui garaj de camioane din Medgidia, care ulterior a fost bătut crunt și lăsat să moară, pe trotuar, la 50 de metri de spitalul din Cernavodă.

Dănuț P., în vârstă de 41 de ani, și complicele lui, Adrian L., în vârstă de 29 de ani, sunt acuzați că faptele lor au dus la moartea tragică a unui om.

Evenimentul s-a petrecut în ziua de 5 septembrie 2019, între orele 14.00 și 16.00, iar detaliile scoase la iveală de anchetatori sunt dintre cele mai cumplite. Victima, Eugen L., cunoscut de apropiați ca „nea Jean” era paznicul unui garaj de camioane din Medgidia. Potrivit martorilor, victima era „un om liniștit și muncitor”. Nu avea prea multe posibilități financiare, astfel că și locuia la locul de muncă. Nu era tratat cu prea multă blândețe, anchetatorii stabilind că și înainte să fie luat pe sus de cei doi suspecți de crimă, ar fi fost lovit de o femeie, din cauza furtului unor rațe dintr-o curte învecinată. În aceeași zi, la scurt timp, în garaj și-au făcut apariția Dănuț P. și Adrian L., un tânăr de 29 de ani care dorea să se angajeze ca șofer la acesta.

Supărat că i-au dispărut două baterii-acumulator de la camion, Dănuț P. l-a luat la întrebări pe paznic, iar în momentul în care acesta a negat că ar avea cunoștință de furt, l-a forțat să se urce în portbagajul BMW-ului său. În timpul cercetărilor, Dănuț P. a afirmat că ar fi decis să îl pună pe paznic în portbagaj pentru a-l speria, dar și pentru că „era plin de praf și nu voiam să murdărească bancheta”.

Anchetatorii au arătat că, ulterior, împreună cu Adrian L., a mers acasă de unde a luat o bâtă și au plecat în pădure la Castelu. „Voiam doar să-l sperii, să îmi spună unde au ajuns bateriile”, a susținut suspectul în fața oamenilor legii.

„Corecția” s-a transformat însă într-o cruntă bătaie, stabilindu-se că victima a fost lovită violent, atât cu bâta, cât și cu o creangă, de zeci de ori, peste tot corpul. „În privința introducerii forțate a victimei în portbagajul autoturismului său, inculpatul a explicat că a procedat astfel pentru că victima era murdară de praf și i-ar fi murdărit bancheta, atunci când plecaseră spre pădure, pentru a o interoga și a-i aplica o corecție. La sfârșit, după ce a aflat unde erau bateriile-acumulator, când i-a cerut victimei să se ridice pentru a o duce înapoi la garaj, aceasta s-a ridicat, dar s-a auzit cum i-a trosnit piciorul stâng și a căzut la loc. Atunci s-a speriat și s-a hotărât să o transporte undeva, unde să primească ajutor medical. Pentru a nu-și murdări autoturismul BMW, a plecat împreună cu co-inculpatul înapoi la Medgidia, de unde a împrumutat de la o cunoștință o dubiță autoutilitară portocalie, cu care a transportat victima în apropierea Spitalului Cernavodă”, au arătat anchetatorii.



Abandonat la 50 de metri de intrarea în spital


Victima a fost abandonată pe trotuar, la aproximativ 50 de metri de intrarea în unitatea medicală. A fost găsită în același loc, după aproximativ o oră, fără semne vitale, de angajații spitalului. Întrucât bărbatul era plin de sânge și vânătăi, dar și în ciorapi, semn că a fost victima unei agresiuni, cadrele medicale au chemat Poliția. În cadrul anchetei s-a stabilit că Dănuț P. s-a întors la spital, după ceva timp, îndemnat de o cunoștință, dar la vederea polițiștilor criminaliști, a fugit de la fața locului.

În fața anchetatorilor și a magistraților, Dănuț P. a susținut că nu avea intenția de a omorî victima, ci doar de a o speria și că nu s-ar fi ajuns în această situație dacă aceasta ar fi mărturisit, de la bun început, unde erau acumulatorii camionului. La rândul său, Adrian L. a afirmat că nu a lovit victima, ci doar a asistat la „corecție”, în timp ce fuma o țigară cu etnobotanice. Oamenii legii au stabilit că prin atitudinea sa este complice la fapta abominabilă.

Magistrații Tribunalului Constanța l-au condamnat pe Dănuț P. la 19 ani și opt luni de închisoare, pentru omor și lipsire de libertate, iar pe Adrian L., la 11 ani și patru luni de închisoare, pentru complicitate la aceleași fapte. Decizia nu este finală, poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1827 secunde