Deținuții de la Poarta Albă au oferit cadouri bătrânilor de la Centrul de Îngrijire și Asistență

216

Articole recomandate

Participarea activă a persoanelor private de libertate în viaţa comunităţii este deosebit de importantă în conştientizarea şi asumarea unor valori și norme, ce constituie factori generatori ai schimbării comportamentale, de asimilare a experienței sociale şi dezvoltare a unor competențe specifice, care să îi ajute pe deținuți să se comporte ca membri responsabili ai unui grup social și să îndeplinească anumite roluri sociale. Totodată, exersarea acestora, pe cât posibil, în cadrul comunității locale, facilitează recuperarea psihosocială şi morală a persoanelor private de libertate, sporind șansele de reintegrare socială şi diminuând riscul recidivei.

Plecând de la aceste premise, Sectorul Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Constanța Poarta Albă a organizat în luna aprilie, cu ocazia sărbătorilor pascale, un proiect de activitate ce a avut ca scop interacțiunea și întrajutorarea persoanelor custodiate în Centrului de Îngrijire și Asistență Poarta Albă. În acest sens, 14 persoane private de libertate împreună cu membrii specialiști din cadrul Sectorului Reintegrare Socială au realizat lucrări de primăvară (întreținere spații verzi, toaletat și văruit copaci, vopsit borduri și garduri). De asemenea, prin implicarea personalului Penitenciarului Constanța - Poarta Albă, miercuri, 20 aprilie, s-a adus un zâmbet pe chipurile persoanelor custodiate în centru, fiecare persoană asistată primind pachete cu dulciuri, dar și obiecte cu tematică pascală confecționate de persoanele private de libertate în cadrul atelierelor ocupaționale.

Fructificarea acestor demersuri a adus un feed-back pozitiv atât din partea comunității cât și din partea persoanelor private de libertate care au dat dovadă de implicare fizică și afectivă, dovedind solicitudine și respect față de persoanele vulnerabile din comunitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4895 secunde