Deținuții de la Poarta Albă, mai interesați de vizitele intime decât de școală

209

Articole de la același autor

Angajații Penitenciarului Poarta Albă au prezentat, ieri dimineață, bilanțul activităților desfășurate în 2012. La eveniment au fost prezenți comisarul șef de penitenciare Marian Popescu, directorul Direcției Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar din Administrația Națională a Penitenciarelor, dar și invitați din partea instituțiilor colaboratoare. 


Privind în urmă, reprezentanții penitenciarului spun că s-au achitat cu brio de îndatoririle pe care le au și au reușit să ducă la îndeplinire proiectele pe care și le-au propus pentru anul trecut.

Dintre datele statistice făcute publice, menționăm: 200 de deținuți au muncit, anul trecut, în baza a 53 de contracte, și au adus venituri de 2,3 milioane de lei; peste 600 de deținuți au fost eliberați condiționat înainte de termen, în vreme ce altor 300 de persoane private de libertate li s-a răspuns negativ, cererile fiind amânate pentru diverse termene; deținuții au făcut cumpărături, de la magazinele din incinta Penitenciarului Poarta Albă și Secția Exterioară Valu lui Traian, de peste trei milioane de lei.

Pentru că legea le dă dreptul, deținuții de la Poarta Albă au primit și vizite intime. Astfel, în 2012, au avut loc 177 vizite intime cu durata de două ore și 37 cu durata de 48 de ore.

În ceea ce privește educația persoanelor private de libertate, în anul școlar 2011 - 2012 au fost înscriși 26 de deținuți, iar de la începutul anului școlar 2012 - 2013 la cursuri participă 45 de deținuți. De asemenea, 23 de deținuți au urmat cursuri de calificare în meseria de lucrător în cultura plantelor, organizate de Forțele de Muncă Constanța, iar alți 39 au participat la cursuri de apicultori. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6699 secunde