IMAGINILE DISPERĂRII: și-au pierdut cele trei fetițe în flăcări / VIDEO

1313
10
Durere fără margini într-o familie din localitatea constănțeană Nicolae Bălcescu. Cele trei comori ale familiei, trei fetițe cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani, au murit intoxicate cu monoxid de carbon, în urma unui incendiu izbucnit în camera unde dormeau. Părinții erau la câțiva metri, în curte, și discutau despre ce să le dea de mâncare. 


"Așa a fost să fie, așa a vrut Dumnezeu, să le ia la El!" - șopteau, înlăcrimați localnicii din comuna Nicolae Bălcescu strânși, ieri, în fața curții unde locuiește familia Dobre, unde a avut loc tragedia. De altfel, până la venirea autorităților, ei au sărit să stingă focul care ardea mocnit în camera unde dormeau micuțele și să le scoată afară, doar-doar le-or salva. A fost însă în zadar. 

"Eu am fost la muncă, la tatăl domnului primar, aici, lângă gardul gospodăriei, să tai lemne. Soția a venit să ia lemne, pe la 10,00 și ceva, iar eu i-am spus că merg să iau pâine și apoi să le dăm de mâncare fetelor, trebuiau să plece la ora 12,00 la grădiniță. Când am ajuns acasă, soția intrase deja în cameră, era neagră toată de funingine, era un fum gros, și plângea. Le-am strigat pe fetițe, Andreea, Diana, Carmen, dar nu mi-a mai răspuns nimeni. Și asta a fost…", își amintește tatăl, Valentin Dobre, de 30 de ani, despre cli-pele fatidice în care și-a pierdut cele trei prințese: Diana, de 5 ani, Carmen, de 4 ani, și Andreea, de 2 ani.

Imediat, a cerut ajutorul unui vecin, iar împreună au spart geamul și au aruncat apă în interior. Alți localnici au ajuns la fața locului, împreună cu viceprimarul Nicolae Ciocănete, le-au scos pe fetițe pe brațe afară și au sunat la Ambulanță. Medicii nu au mai putut însă decât să constate decesul, cele trei micuțe murind intoxicate cu monoxid de carbon. Una dintre ele avea, de asemenea, pe corp, o arsură cauzată de foc, spun lo-calnicii. Cauza exactă a deceselor va fi stabilită în urma necropsiei. 


Vezi aici video!

A luat foc patul unde dormeau fetițele

Incendiul care le-a curmat viața celor trei micuțe a izbucnit de la soba de teracotă lăsată nesupravegheată, admite și tatăl îndurerat, o spun și anchetatorii. "Soba din teracotă este destul de sigură, nu era improvizată, dar nu avea ușiță. Se pare că patul în care dormeau copiii a luat foc, cauza probabilă fiind o scânteie sărită din sobă. Posibil să fi fost și o lumânare pe care o foloseau pentru iluminat, pentru că nu mai sunt racordați la rețeaua de energie electrică", a declarat comisarul șef Gheorghe Lupșă, șeful Serviciului de Inves-tigații Criminale.

"Nu era nicio lumânare aprinsă, cred că de la sobă… Patul era amplasat la aproximativ un metru, dar, cine știe, a sărit o scânteie", a adăugat tatăl înlăcrimat.

Ușa camerei, legată cu sârmă

Ușa camerei unde a avut loc tragedia era, în acele momente, legată cu sârmă. "Se pare că pă-rinții legau ușa cu sârmă, pentru ca fetițele să nu iasă la stradă, dat fiind că locuința este la șoseaua principală", a adăugat comisarul șef Lupșă.

Mama, însărcinată în patru luni

Mama fetițelor, Ionela Dobre, de 28 de ani, nu a suportat gândul că și-a pierdut cele trei comori. A fost necesară intervenția cadrelor medicale de la Ambulanță pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Mai mult, întrucât femeia este însărcinată în luna a patra, s-a luat decizia transportării ei la Spitalul Județean de Urgență Constanța.

"Erau ca niște păpușele!"

Vecinii spun că, deși cu o situație precară, cei doi tineri își iubeau foarte mult fetițele, care erau bine îngrijite. "Ei au venit în comună acum doi ani, din Crucea, după ce mama lui i-a alungat. Nu aveau unde să stea cu copiii, așa că primarul Viorel Bălan le-a dat voie să stea în casa aceasta, care este a lui, într-o cameră mare. I-a dat și de muncă bărbatului, și ei să știți că aveau grijă de fetițe. Erau ca niște păpușele! Le mai vedeam la gard și mai veneam să le aduc hăinuțe de la nepoțelele mele. Dar părinții aveau grijă de ele, nu erau neglijate", ne-a spus o vecină. Chiar dacă, au adăugat femeile, mama copilelor suferă de un handicap la mâna stângă. "Se chinuia, dar așa cum putea le făcea de mâncare, le spăla, avea grijă de ele…", au adăugat vecinele.

De altfel, opinia este susținută și de viceprimarul localității, Nicolae Ciocănete, care spune că părinții au fost sprijiniți de primărie, iar situația familiei era monitorizată în permanență.

Fetițele nu erau neglijate

"Apreciem că este vorba despre o întâmplare absolut nefericită!" - astfel au catalogat incidentul reprezentanții Protecției Copilului Constanța, ajunși la fața locului la puțin timp după incendiu.

"Cazul acestei familii a intrat în atenția noastră în urmă cu doi ani, când au părăsit localitatea Crucea fără să aibă o destinație clară, o locuință sigură pentru copii. Am colaborat cu reprezentanții comunei Nicolae Bălcescu, care i-au sprijinit cu casă, lemne, alte ajutoare, au monitorizat în permanență familia și ne-au trimis rapoarte periodice", a afirmat Roxana Onea, purtător de cuvânt al Protecției Copilului.

De altfel, familia va fi monitorizată și în continuare, având în vedere că femeia este însărcinată, urmând să se decidă în funcție de rezultatele anchetei Poliției și de situația familiei de la acel moment, dacă se impune luarea copilului într-un centru de plasament.

Între timp, Poliția Constanța a demarat o anchetă pentru a stabili dacă părinții vor fi trași la răspundere, dacă se fac vinovați de neglijență și chiar omor din culpă. 


Comentează știrea

admirator
18 ianuarie 2013
nu cumva

campaniile prostesti de a culpabiliza parintii pentru orice accident al copiilor a provocat aceasta tragedie? usa era legata cu sirma pe dinafara, de catre mama; care avind treaba in spatele casei, nu putea supraveghea fetitele... din cauza asta s-a petrecut nenorocirea. Fetita cea mare a incercat sa iasa din casa dar n-a putut. Daca usa era descuiata... scapau. Sau macar aveau o sansa. Dar mamei i-a fost teama sa nu iasa fetitele din casa cat are treaba si sa ajunga in strada. Atunci, ea ar fi fost de vina ca nu si-a supravegheat fetele... Mai vedeti ce legi faceti si cum le aplicati! Si ce campanii de presa declansati. Autorul moral in acest caz e mass-media si legiuitorii care nu stiu ce sa mai inventeze...

x
18 ianuarie 2013
xx

cu sarma ?? ca pe animale ?? sa nu ma intelegeti gresit, am doi copii, am momente cand ma fac sa ma urc pe pereti, dar sa legi usa cu sarma ?? pune draqu o sfoara o piatra, ceva care sa poata fii mutat, rupt, impins, la nevoie, la disperare, cu sarma legi balotii de paie, fata mare avea 5 ani, putea sa dea alarma daca iesea careva din curte la o adica, si fata mea de 6 ani da alarma cand fratele de 2 face cate o prostie, stiu ce spun... ce tregedie cumplita, sa arda ca in cuptor fara sa aiba macar o sansa...putin spus tragic...

mihaela profir
18 ianuarie 2013
imi pare foarte rau condoliantte fam dobre

nu trebuie sa ne varsam nervii pe parinti ca au legat usa cu sirma ,probabilca parintii stiau dece leaga usa se pune problema caeseau fetitele la masini tot parintii erau de vina PAREREA MEA E CA DUMNEZEU ASA LEA SCRIS SA PLECE O DATA TOATE 3 PRINTESE si eu cresc3 fetite singura dar multumim pina in prezent chiara a ruga cn le poate ajuta pentru inhumare ar face un lucru bun AM INTELES Ca dul primar si vice primar ca o sa ajute fam FAPT CARE MA IMPRESIONEAZA F MULT AJUTA PE TOATA LUME SI ,,,,,,,,MULTUMI CA ASA CONDUCERE SI ORGANIZARE NU A FOST DE MULTI ANI IN PRIMARIE nu excud ca si pe mn ma ajutat in luna octom de miam scos sotu de la morga const si au facut tot posibilu sal inmormintam crestineste VA ROG SINT SI EU MAMA NU LE MAI ADUCETI ACUZATI PARINTILOR daca erati in situatia lor cf va convenea sa va critice din partea celor 3 printesede la dorobantu alina anca cristina si mami condoleante fam dobre

cititor
18 ianuarie 2013
o mare tragedie

dumnezeu sa le odihneasca sufletul acolo sus la El. toata compasiunea pentru parintii acestor ingeri. oamenii astia au nevoie de ajutor si de sprijin pentru a trece peste aceasta drama. nu aruncati cu pietre in ei, va rog eu

pacat
18 ianuarie 2013
mare pacat

mare pacat..doamne fereste sa se intample asa ceva oricui. asa a fost sa fie, nu e vina parintilor, ei au vrut doar sa le protejeze, nicidecum sa le faca rau. condoleante..

cuget liber
18 ianuarie 2013
ziaristi imbecili

bai.....nesimtitilor...care sunte'ti...mi-ati sters comentariul ? comunistii dreakului.......da ce am scria asa de deranjant ? este asa de daunator sa isi puna lumea detector de fum in casa ? nu va convine ca sunte;'ti inapoiati ?

Robert
18 ianuarie 2013
sfintii pamantului care sunte'ti

daca ai lasa usa deschisa si una din fetitze ar fi murit calcata pe mijlocul strazii calcata de o masina ati fi aruncat cu pietre..mai termina;ti cu acuzele astea..vi se pare ca joaka pe mese ? daca stia ca ai lua foc casa crede'ti ca ai mai incuia ?......

Florentina Bozintan
19 ianuarie 2013
pentru Robert

Inainte de a arunca acuze si a folosi acest limbaj... care nu va onoreaza, ar trebui sa verificati daca nu cumva ati postat comentariul la un alt articol! Comentariul postat de dvs. nu a fost sters, il puteti vizualiza la articolul postat in cursul zilei de 17 ianuarie 2013, la sectiunea ULTIMA ORA. Acesta este linkul ... http://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-imagini-tulburatoare-trei-fetite-au-murit-intoxicate-in-urma-unui-incendiu-declansat-de-la-o-soba-update-160637 P.S. Problema ridicata de dvs, referitoare la montarea detectoarelor de fum in locuinte, a fost atinsa intr-un alt articol publicat in Cuget Liber, iata si linkul catre materialul respectiv: http://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-de-ce-trebuie-sa-va-montati-detectoare-de-incendii-si-inundatii-147033. Dar in acest caz particular, al incidentului de la Nicolae Balcescu, nu se poate sa nu remarc faptul ca starea financiara a familiei este prea precara pentru a-si putea permite acest dispozitiv. Si in acest caz, consider ca v-ati grabit cu invectivele...

nanoo
30 mai 2014
nanoo

What is the best way for a recent creative writing grad to get an agent? nanoo http://nanoochink.com

EscorteDinRomania.ro
5 aprilie 2015
EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi...

EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi... www.EscorteDinRomania.ro -Escorte Constanta, Escorte Bucuresti, Escorte Brasov, Escorte Cluj, Escorte Iasi, Escorte Timisoara, Escorte Arad, Escorte Craiova, Escorte Targu Mures, Escorte Mures, Escorte Oradea, Escorte Satu Mare, Escorte Tulcea, Escorte Buzau, Escorte Pitesti... Lista detaliata pe judete pentru servicile de escorte din Romania si saloane de masaje erotice din Romania pe: www.EscorteDinRomania.ro escorte unice...

Pagina a fost generata in 0.2751 secunde