DIICOT face cercetări pentru șantaj în cazul atacului cibernetic de la Camera Deputaților

192
DIICOT face cercetări pentru șantaj în cazul atacului cibernetic de la Camera Deputaților - id48396inquamphotosalexandrubusc-1706635153.jpg

Articole de la același autor

O breşă de securitate a avut loc marți, pe site-ul Camerei Deputaţilor. Hackerii au spart o parte din baza de date a site-ului în weekend.


DIICOT a anunțat că „reprezentanți ai Camerei Deputaților au sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism cu privire la faptul că sistemul informatic al instituției a fost supus unui atac informatic”.


„În acest moment, DIICOT face cercetări in rem pentru infracțiunile de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, perturbarea funcționării sistemelor informatice, dar și șantaj, după ce în spațiul public a apărut informația că hackerii au cerut bani pentru a nu face publice informații confidențiale sau date personale”, au transmis reprezentanții Direcției de Investigare.


În România sunt zilnic aproximativ 200-250 de atacuri cibernetice la instituţiile publice, a anunțat ministrul digitalizării, Bogdan Ivan, care a precizat că are loc o anchetă tehnică, iar la final va prezenta concluziile.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5968 secunde