Şedinţă de plen la Camera Deputaţilor pentru proiectele referitoare la autonomia ţinutului secuiesc

216
1
Şedinţă de plen la Camera Deputaţilor pentru proiectele referitoare la autonomia ţinutului secuiesc - cameradeputatilor20757300-1703750307.jpg

Articole de la același autor

Camera Deputaţilor se întruneşte, joi, în şedinţă pentru a dezbate trei proiecte referitoare la autonomia ţinutului secuiesc, depuse de doi parlamentari ai UDMR.

Şedinţa, în format hibrid, este programată să înceapă la ora 14,00, conform deciziei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Pe ordinea de zi se vor mai afla demisiile deputaţilor Gabriel Avrămescu şi Gabriela Horga, aleşi în conducerea ASF, şi vacantarea locurilor lor de deputaţi.

Propunerile legislative aflate pe ordinea de zi sunt cele privind statutul de autonomie al ţinutului secuiesc, statutul autonomiei culturale a comunităţii maghiare din România şi o lege-cadru privind autonomia culturală a comunităţilor naţionale, iniţiate de doi deputaţi UDMR - Kulcsár-Terza József-György şi Zakarias Zoltán.

În 20 decembrie, liderul social-democraţilor, premierul Marcel Ciolacu, a anunţat că i-a propus preşedintelui Camerei Deputaţilor "să ia măsuri rapide astfel încât iniţiativele toxice ale unor afiliaţi ai grupului UDMR să fie respinse de urgenţă la nivel legislativ".

"Am propus preşedintelui Camerei Deputaţilor să ia măsuri rapide astfel încât iniţiativele toxice ale unor afiliaţi ai grupului UDMR să fie respinse de urgenţă la nivel legislativ. Astfel de propuneri legislative izolate, care vizează autonomia ţinutului secuiesc sau autonomia culturală pe criterii etnice, nu au ce căuta într-un stat democratic. Această discuţie care apare odată la ceva timp nu îşi are rostul", a scris Marcel Ciolacu, atunci, pe pagina sa de socializare.

Comentează știrea

Eori
8 iulie

Vizionați Și Ascultați Acest Documentar Cu Atenție Până La Final, Pentru A Afla Cât De Nenorociți Și Nenorocite Sunt Maghiarii Din Țara Ungaria: https://youtu.be/ggzD2s1ZVMc?si=5Jz0tRI9gkh7ZvBm Documentar-ul Ar Trebuii Să Existe În Toate Școlile, Liceele Și Facultățile Din România. Ungaria Trebuie Să Înțeleagă, Că: Transilvania Este A României Și Aparține Doar României. România Este Mai Puternică Militar, În Comparație Cu Ungaria: https://youtu.be/qXJmw60LQKo?si=pd5Lm0n0JU7eXLrE Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8888 secunde