Dacian Cioloş: "Dreptul de a circula liber e al nostru şi nici Ciolacu, nici altcineva nu ar trebui să ne convingă să ne mulţumim cu resturi"

208
Dacian Cioloş:

Articole de la același autor

Europarlamentarul Dacian Cioloş a declarat miercuri că "veştile triumfaliste" ale premierului Marcel Ciolacu despre intrarea în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime din primăvară ar fi fost bune dacă ar exista cu adevărat un acord cu Austria şi pentru frontierele terestre.

"Veştile triumfaliste ale lui Marcel Ciolacu despre intrarea în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime din primăvară au nevoie de clarificare suplimentară. Nu pentru mine, ci pentru toţi cetăţenii României. Da, ar fi o veste bună dacă ar exista cu adevărat un acord cu Austria şi pentru frontierele terestre. Dar există sau sunt doar "speranţele" domnului Ciolacu?", a scris Cioloş pe Facebook.
El a menţionat că speră că "responsabilii de la Bucureşti au obţinut în negocierile cu Austria o dată concretă pentru intrarea cu frontierele terestre, ceea ce e cu adevărat important şi esenţa spaţiului Schengen".

"Mi-aş dori să cred că Marcel Ciolacu şi restul Coaliţiei nu au vândut cea mai importantă parte din ceea ce înseamnă Schengen pentru interesul lor pe termen scurt, un anunţ pe jumătate gol care să-i ajute în alegerile din 2024. Şi, din această cauză, să rămânem cu problema Schengen nerezolvată ani de zile, cum am stat cu MCV-ul de gât", a adăugat Dacian Cioloş.

Fostul premier a arătat că "transportatorii români pierd miliarde de euro şi zile întregi în vămi, iar agricultorii, antreprenorii şi românii în general sunt trataţi ca cetăţeni de mâna a doua", deşi românii au dovedit de fiecare dată că sunt "printre cei mai proeuropeni" şi cred în valorile europene.

El a susţinut că Marcel Ciolacu este dator cu explicaţii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4799 secunde