Din culisele unei anchete DIICOT: promisiuni înșelătoare de căsătorie și EXPLOATARE SEXUALĂ în Germania și Elveția

1302
Din culisele unei anchete DIICOT: promisiuni înșelătoare de căsătorie și EXPLOATARE SEXUALĂ în Germania și Elveția - 7iandiicotgermania-1610024337.jpg

Articole de la același autor



Joi, 7 ianuarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de șapte percheziții domiciliare, pe raza municipiului Râmnicu-Sărat, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și spălare de bani.


În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2016-2020, pe raza municipiului Râmnicu-Sărat, s-a constituit și a funcționat un grup infracțional organizat specializat în comiterea de infracțiuni de proxenetism prin obținerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către mai multe tinere, pe teritoriul Germaniei și Elveției, precum și în comiterea infracțiunii de spălare a banilor astfel obținuți.


Victimele erau atrase cu promisiunea întemeierii unei familii, deziderat ce era condiționat de acumularea prealabilă de importante sume de bani, sume ce nu ar fi putut fi obținute în alt mod decât prin practicarea prostituției. Interesul real al proxenetului era dezvăluit pe durata desfășurării activității de prostituție când victimele erau supuse la presiuni din ce în ce mai mari pentru obținerea de venituri cât mai consistente, presiuni însoțite in cele mai multe cazuri de corecții fizice. Prejudiciul cauzat în acest dosar s-ar ridica la peste 400.000 de euro. 
Sumele de bani obținute din activitatea infracțională erau investite de către suspecți în imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziționate pe numele lor ori pe numele altor persoane și revândute ulterior, urmărindu-se, astfel, ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestora.


La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești și IJJ Buzău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6373 secunde