Dispar "sicriele" pe patru roți? Stațiile ITP, obligate să înregistreze verificările

1132
Dispar

Articole de la același autor

Începând de ieri, sistemul de înregistrare video a devenit obligatoriu pentru stațiile ITP din toată țara. Stațiile autorizate care nu vor avea montat și în funcțiune sistem de înregistrare video obligatoriu vor avea autorizația tehnică suspendată de drept, conform prevederilor legale.

Conducerea Registrul Auto Român a înțeles, într-un sfârșit, că este nevoie de transparență pentru ca suspiciunile care planează de mulți ani, în privința modului în care sunt lăsate să circule unele autovehicule, să fie risipite.

În speranța că "sicriele" pe patru roți nu vor mai circula nestingherite pe șosele, încă de la începutul lunii mai, Registrul Auto Român a verificat la nivel național în stațiile ITP dotarea corespunzătoare și instalarea sistemului de supraveghere video. În caz contrar, stațiile ITP care nu respectă legislația, reprezentanții RAR au posibilitatea tehnică informatică să suspende în timp real autorizația.

"Procesul de verificare a conformității instalării sistemului în stațille ITP va continua în următoarele săptămâni, până când toate cerințele legale vor fi îndeplinite similar și uniform de toate stațiile de ITP autorizate la nivel național. Este necesar ca unghiurile de filmare să acopere exact aria vizată în supraveghere", ne-a precizat Roxana Dima, purtătorul de cuvânt al Registrului Auto Român.

Contactat pentru a ne oferi un punct de vedere în legătură cu situația stațiilor din Constanța, Adrian Bizineche, șeful RAR Constanța, a evitat să dea un răspuns, și, ca de fiecare dată, ne-a redirecționat către departamentul de relații cu presa. Astfel, am putut afla că urmează să fie demarate controale tocmai pentru a verifica respectarea legislației, controale ce vor avea loc atât la Constanța, cât și în restul țării, în următoarele săptămâni. Cât despre costuri, ele vor fi suportate de stațiile ITP, în funcție de suprafața ce trebuie acoperită și tipul de camere.

Sistemul de supraveghere video necesar trebuie să conțină minimum două camere de supraveghere și un înregistrator digital DVR (Digital Video Recorder) care să permită înregistrarea la rezoluții înalte HD (High Definition) având caracteristicile tehnice corelate cu dimensiunile și particularitățile spațiului destinat activității de ITP. Sistemul trebuie să asigure înregistrarea continuă a activităților desfășurate pe linia de ITP.

Înregistrările vor trebui păstrate pe o perioadă de 6 luni de la data efectuării ITP. Aceste înregistrări vor fi puse la dispoziția RAR în scopul monitorizării activității de ITP.

"Ulterior, în procesul de autorizare/reautorizare a stațiilor de ITP, RAR va verifica, din nou, dotarea și menținerea în funcțiune a sistemului video impus cu asigurarea tuturor funcționalităților, iar acesta va fi declarat/poziționat corespunzător pe fluxul de ITP (camere video, ecran de vizualizare, DVR) al fiecărei stații spre a putea fi verificat/comparat în activitatea de supraveghere/monitorizare ulterioară", au mai adăugat reprezentanții RAR. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4314 secunde