Divorțul "la distanță". Avocații rezolvă totul

397
Divorțul
Posibilitatea divorțului constituie un lucru bun pentru situațiile în care căsnicia nu mai este ceea ce trebuie să fie, și anume o uniune între doi oameni care se iubesc, se respectă și se susțin reciproc. Divorțul a fost mereu o problemă delicată, iar rezolvarea lui în cadrul instanței de judecată a fost mereu complicată și de lungă durată.

Cetățenii români și străini, locuind în afara României, au posibilitatea, în anumite condiții, de a divorța în România, în baza Codului Civil și a Codului de Procedură Civilă. Mai mult, în aceste condiții, prezența lor nici nu este solicitată de legislația română, ei putând fi reprezentați de un avocat mandatat special în acest sens.

Se poate efectua divorțul în România când cel care inițiază divorțul din străinătate este cetățean român sau când ambii soți sunt cetățeni români, indiferent dacă locuiesc sau nu pe teritoriul României.

În cazul românilor căsătoriți cu cetațeni străini, membri ai UE, se poate divorța în România doar dacă unul dintre soți locuiește stabil, cel puțin de 6 luni sau 1 an, în funcție de situație) în România. Este foarte important să dețineți certificatul de căsătorie în original. Dacă v-ați căsătorit în afara României, în mod obligatoriu căsătoria va trebui recunoscută și transcrisă și în România mai întâi, după acest pas putând iniția divorțul în România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Iulie 2015
Stire din Monden : DIVORȚ BOMBĂ!
Pagina a fost generata in 0.5916 secunde