Doi turiști au murit înecați după ce au ignorat sfaturile salvamarilor

994
Doi tineri veniți pe litoral, unul la Eforie și altul la Costinești, și-au terminat tragic vacanța de vară, după ce s-au aventurat în mare și au fost înghițiți de apele învolburate.
Un tânăr din Bacău care a intrat, vineri seara, în mare a fost găsit înecat, sâmbătă dimineața, la Costinești, de scafandrii Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).
Dragoș Ștefan Mihăilă, în vârstă de 27 de ani, intrase în apă împreună cu un prieten, în ciuda faptului că marea era agitată, iar salvamarii arboraseră steagul roșu care avertizează turiștii să nu intre în apă cât timp curenții sunt puternici.
La scurt timp, prietenul său a ieșit din mare și a anunțat salvamarii că Dragoș a dispărut în valuri. Căutările salvamarilor s-au încheiat fără succes vineri, după lăsarea serii. Cadavrul turistului din Bacău a fost descoperit a doua zi, la doar 20 de metri de țărm. Coordonatorul echipelor de salvare a declarat că trupul neînsuflețit al tânărului a fost găsit la o adâncime de șase metri. Cadavrul lui a fost luat de familia sa și transportat la Bacău.
Un alt caz asemănător a avut loc, tot vineri, pe plaja Belona, din stațiunea Eforie Nord. Adrian Burneci, de 38 de ani, din localitatea Râmnicu Sărat, a intrat în apa mării deși salvamarii îi atrăseseră atenția că este pericol de înec. El nu a ținut cont de sfaturi, iar, la scurt timp, a fost scos din apă mai mult mort decât viu. Tânărul a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța însă, cu toate eforturile medicilor, nu a mai putut fi salvat. Adrian Burneci a pierdut lupta cu viața sâmbătă, iar trupul său a fost luat de familia sa din Râmnicu Sărat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3497 secunde