Dosarul de corupție al lui Mazăre, o continuă tragere de timp, după un an de la trimiterea în instanță

429
Procesul în care primarul Constanței, Radu Mazăre, este acuzat, alături de alte 36 de persoane, de retrocedarea ilegală a unor terenuri a fost din nou amânat de Curtea de Apel București, astfel că, la un an de la trimiterea sa în judecată, nu s-a discutat niciodată fondul cauzei.
Dosarul a ajuns în instanță în noiembrie 2008, de atunci având loc nouă înfățișări, procesul amânându-se de fiecare dată din motive de procedură sau pentru a se depune anumite acte.
Același lucru s-a întâmplat ieri, când judecătorii au amânat pentru 18 noiembrie, din lipsă de procedură cu unul din inculpați, procesul în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a primarului Constanței, a lui Nicușor Constantinescu și Cristian Borcea, plus a altor 34 de inculpați, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din municipiul Constanța, Mamaia, plajă și faleză.
Mai mult, avocații a două dintre persoanele acuzate au cerut încă din 24 aprilie suspendarea procesului pentru că acestea sunt bolnave și nu pot face față prezentărilor în instanță. În consecință, Curtea de Apel București a admis cererea de efectuare a unei expertize medicale, care să stabilească starea de sănătate a Laurei Mariana Leșe și a Elenei Ștefănescu. Între timp, Elena Ștefănescu a decedat. Expertiza în privința Laurei Leșe nu a fost încă depusă la dosar, iar moștenitorul Elenei Ștefănescu  nu a depus la dosar actul care să-i ateste calitatea de urmaș, pentru a se prezenta la proces în locul defunctei, așa cum dispusese instanța.
La termenul de ieri, Radu Mazăre a fost prezent în sala de judecată.
Faptele din acest dosar ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța), potrivit DNA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7008 secunde