Dosarul de corupție al lui Stelian Duțu a fost strămutat la Judecătoria Sibiu

576

Articole de la același autor

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis cererea de strămutare formulată de DNA Constanța privind dosarul de corupție al lui Stelian Duțu. Cauza a ajuns abia la începutul lunii februarie la Judecătoria Constanța, pe motiv că Duțu nu mai este parlamentar.
Magistrații ÎCCJ au dispus strămutarea dosarului pe rolul Judecătoriei Sibiu.
Procurorii anticorupție au finalizat și au trimis în instanță, în 28 februarie 2007, dosarul în care deputatul PD Stelian Duțu este acuzat de fapte de corupție pe care le-ar fi săvârșit când era președinte al Consiliului Județean (CJ) Constanța și care au adus bugetului local un prejudiciu de aproximativ 3,3 milioane euro. Procurorii au dispus aplicarea sechestrului asigurător asupra bunurilor sale.
Dosarul conține două capitole, primul fiind cel referitor la un credit BERD pentru Regia de Apă Constanța.
Procurorii DNA susțin că, în perioada 1998 - 2004, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța și ordonator principal de credite, Stelian Duțu, "cu știință și cu rea credință", nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu legate de cofinanțarea aferentă unui împrumut de 17.041.000 USD acordat de către Banca Euro-peană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) Regiei Autonome Județene de Apă (RAJA) Constanța.
Al doilea capitol se referă la modul defectuos în care Stelian Duțu și-ar fi îndeplinit atribuțiile și însărcinările primite, în sensul că nu a respectat prevederile hotărârilor CJ Constanța referitoare la achiziția publică privind privatizarea RAJA Constanța.
Concret, inculpatul ar fi depășit abilitarea primită cu prilejul încheierii actelor juridice, a angajat nelegal obligații financiare fără a garanta recuperarea finanțării asigurate de Consiliul Județean Constanța, și a dispus efectuarea de plăți fără să aibă competența legală conferită de reglementările în domeniul achizițiilor publice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7792 secunde