Dosarul fraților Vasea pleacă pentru a doua oară la Curtea Constituțională

1409
Dosarul interlopilor constănțeni ia, pentru a doua oară, drumul Curții Constituționale. Tribunalul Constanța a admis cererile formulate de inculpații Mihăiță și Traian Vasea, Sali Usein, Cristian Marian Gheorghiu și Victor Șerban privind sesizarea Curții Constituționale pentru a decide asupra mai multor excepții de neconstituționalitate legate de infracțiunile pentru care ei au fost trimiși în judecată. Instanța a respins ca nefondate cererile formulate de aceiași inculpați privind revocarea măsurii obligării de a nu părăsi țara.
Amintim că acest dosar trenează pe rolul Tribunalului Constanța de ani buni, iar cercetarea judecătorească a rămas în fază incipientă. Mai precis, după eliberarea din arest a clanului Vasea procesul a fost tărăgănat, în câțiva ani neajungându-se nici măcar în faza de a fi audiate părțile vătămate.
Indivizii au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, loviri sau alte violențe și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice. Frații Mihăiță și Traian Vasea sunt considerați capi ai unei bande de interlopi din Constanța, din care mai fac parte și alți trei membri ai acestei grupări, Marian - Cristian Gheorghiu, zis "Cristel", Victor Șerban și Sali Usein. Alături de ei, este judecat, potrivit rechizitoriului, și Cristian Gherghișan. Recordul de infracțiuni reținute îl dețin Gheorghiu și Șerban, cărora li se impută nu mai puțin de câte 13 fapte.
Anchetatorii au stabilit că timp de doi ani, cele două grupări s-au răfuit între ele, ori de câte ori au avut prilejul, ca două bande rivale, fie pentru reglarea unor conturi, fie pentru alimentarea unor orgolii personale de impunere a supremației uneia în detrimentul celeilalte grupări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3492 secunde