Protest "anti-procurorul Niță" la Palatul de Justiție

2915
Protest

Articole de la același autor

Ieri dimineață, aproximativ 15 persoane, rude și prieteni ai condamnatului Alin Argintaru, au protestat în fața Palatului de Justiție din Constanța. Ei și-au arătat astfel nemulțumirea față de modalitatea în care procurorul Teodor Niță a efectuat ancheta în dosarul în care tânărul a fost cercetat, apoi judecat și condamnat definitiv, la pedeapsa de opt ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de viol, lipsire de libertate și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Pe pancartele afișate de persoanele respective se putea citi: "Să stârpim corupția din justiție, clica mafiotă, comunistă, securistă a sistemului bazat pe relații și influență! Cine îl protejează pe procurorul Niță Teodor? Cine îl susține în fărădelegi? Cine comandă NUP în dosarele lui Niță Teodor?, Să demascăm public abuzurile procurorului Teodor Niță!".
Familia și apropiații lui Argintaru au acuzat, încă de la arestarea tânărului de 25 de ani, din Ostrov, modalitatea de anchetă a procurorului Niță și s-au plâns la toate forurile superioare care ar fi putut avea un cuvânt de spus împotriva acestuia. Numai că procurorului Niță nu numai că nu i s-a întâmplat absolut nimic, în sensul de a fi tras la răspundere pentru vreun abuz comis, dar, de curând, el a și
fost "avansat", fiind delegat la DNA - Structura centrală, ceea ce seamănă mai mult cu o recunoaștere a unor merite, nicidecum a "degradare"… Probabil că stilul "belicos" al fostului avocat este perceput ca unul benefic pentru tagma procurorilor, odată ce, deși au existat mai multe plângeri ori voci care au criticat tacticile de conducere a unei anchete ale lui Niță, niciun superior al acestuia nu a "sancționat" un astfel de comportament.
Nu a fost aleasă la întâmplare, de către apropiații lui Argintaru, ziua de ieri pentru a protesta. Ieri, pe rolul Curții de Apel Costanța se afla plângerea împotriva rezoluției de neîncepere a urmăririi penale față de Teodor Niță, după ce, în urma plângerii formulate de Argintaru, procurorul a fost cercetat pentru abuz în serviciu, purtare abuzivă și arestare nelegală.
Judecarea plângerii a fost însă amânată pentru data de 23 februarie, din cauza unui viciu de procedură. Din câte se pare, plângerea lui Argintaru viza mai multe persoane, printre care avocatul Ion Cristian și polițiștii Cristian Topliceanu, Ion Florea și Io-nel Trandafir, dar care nu au fost citate de instanță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5361 secunde