Salvatorii din portul Constanța pichetează prefectura

1506
Salvatorii din portul Constanța pichetează prefectura - 4f91efe6bc8cdfee8fd8a1a486a14f26.jpg
Salariații Agenției Române de Sal-vare a Vieții Omenești pe Mare – ARSVOM continuă seria acțiunilor de protest împotriva intenției Ministerului Transporturilor și a Guvernului României de a desființa instituția, prin comasarea ei cu Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța. După acțiunea spontană din ziua de 20 august, când salvatorii au întrerupt timp de câteva ore lucrul, s-a trecut la formele de protest legale.
Astăzi, între orele 10 – 12, va fi pichetată Prefectura Constanța. La acțiune vor participa circa 100 de portuari, membri ai Sindicatului ARSVOM și ai Federației Na-ționale a Sindicatelor Portuare.
Ieri, a avut loc reuniunea liderilor sindicatelor portuare, în care s-au stabilit detaliile acțiunii de protest. Cu acest prilej, Petre Costel, președintele federației, le-a cerut sindicaliștilor de la ARSVOM să nu boicoteze exercițiul internațional RODELTA 2009. "Le-am spus colegilor noștri că, indiferent de necazurile cu care se confruntă, ei trebuie să-și facă datoria, aceea de a salva viețile pe mare și de a interveni în caz de poluare. Numai astfel își dovedesc utilitatea. În cadrul exercițiului internațional RODELTA 2009, ei trebuie să demonstreze că sunt profesioniști, că pot îndeplini cu succes misiuni pe mare" – a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", liderul portuarilor.
În cursul săptămânii trecute, liderii federației au întreprins mai multe demersuri pentru a ajuta conducerea Ministerului Transporturilor să înțeleagă că intenția sa este împotriva legii și a convențiilor internaționale ratificate de statul român, că o asemenea decizie va duce la decesul activității de salvare și la falimentul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța. Ei au trimis scrisori la minister, guvern, președinție și au avut întâlniri cu Marin Anton, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, și cu subprefectul Mircea Iustian.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2207 secunde