12.500 pachete de țigări de contrabandă confiscate de polițiștii de frontieră

4423
12.500 pachete de țigări de contrabandă confiscate de polițiștii de frontieră - 3f2f7f2c3c4e8ac3451f68d2ef2179b5.jpg
Polițiștii de frontieră constănțeni, în colaborare cu autoritățile portuare, au descoperit, ascunse pe o navă sub pavilion Insulele Comore, ce acostase în Portul Constanța pentru a încărca fier vechi, 10.500 pachete de țigări de contrabandă, în valoare totală de aproximativ 15.000 de euro.

În data de 23 iulie 2009, în jurul orei 16,30, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Direcției Operative Porturi Maritime (DOPM) din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, acționând în baza unei informații, au oprit la Poarta I a Portului Constanța, pentru control, un autoturism marca "Dacia", condus de cetățeanul român Radu H., în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza județului Constanța.
La controlul mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au des-coperit, în portbagajul mașinii, 2.000 de pachete de țigări mărcile "LM" și "Red Label", în valoare totală de aproximativ 12.000 lei, fără documente de proveniență.
Bărbatul a declarat că a primit țigările de la un membru din echipajul navei "Eltem", ancorată în port, intenția sa fiind de a le comercializa "la negru" în municipiul Constanța.
Ca urmare, polițiștii de frontieră din cadrul DOPM și PTF Constanța au extins cercetările, în colaborare cu specialiști din cadrul Autorității Naționale a Vămilor și Căpităniei Zonale Constanța și la bordul navei în cauză.
Cu această ocazie, au fost descoperite ascunse, într-o magazie a navei, în spatele unui perete fals, 5.000 pachete de țigări marca "Assos" și 5.500 pachete de țigări marca "LM" netimbrate.
Întreaga cantitate de țigări, în valoare totală de 81.250 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Cercetările continuă asupra membrilor echipajului navei și a lui Radu H., pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0965 secunde