Dosarul lui Metin Cerchez, privind profanarea de morminte de la Medgidia, strămutat la Judecătoria Brăila

2081
Dosarul lui Metin Cerchez, privind profanarea de morminte de la Medgidia, strămutat la Judecătoria Brăila - 5c9db3acc701a412cd56edda8c628c8a.jpg
Magistrații de la Judecătoria Medgidia au dispus, la data de 19 ianuarie a.c., scoaterea de pe rol a dosarului în care este cercetat, printre alții, și fostul deputat constănțean Metin Cerchez, și trimiterea lui pe rolul Judecătoriei Brăila. Procesul a fost strămutat la instanța amintită în urma unei decizii aparținând magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care au admis cererea de strămutare formulată în acest dosar.
Fostul deputat constănțean Metin Cerchez este judecat, în stare de libertate, pentru comiterea infracțiunii de instigare la profanare de morminte. Alături de el au mai fost trimiși în judecată Enver Memedali, de 47 de ani, din Constanța, și Selatin Mustafa, de 38 de ani, din Medgidia, acuzați de infracțiunea de profanare de morminte.
Potrivit rechizitoriului, cercetările în dosar au început pe data de 21 mai 2008, atunci când Daniel Erdin Ghica a reclamat la Poliția Medgidia faptul că trupul neînsuflețit al mamei lui, Ghiulten Ghica, a fost dezgropat și profanat pe data de 14 mai. Toate astea se petreceau la 52 de zile după decesul femeii, iar în fruntea mulțimii care a mers la cimitirul musulman pentru a se răfui cu defuncta, despre care se credea că bântuie cartierul "Ali Baba" sub formă de strigoi, s-au aflat, potrivit anchetatorilor, Metin Cerchez și fratele femeii, Enver Memedali. Aceștia erau convinși că fantoma lui Ghiulten Ghica umblă printre ei, îi ciupește, îi pălmuiește, mută din loc obiectele și face tot felul de zgomote prin casă. Pentru a scăpa de răutățile strigoiului, oamenii s-au înarmat cu un țăruș și s-au dus la mormântul femeii care îi teroriza, pentru a pune capăt suferinței. Conform rechizitoriului, la data de 14 mai, Metin Cerchez s-a prezentat ca lider "de facto" al superstițioasei mulțimi care a luat de bună povestea cu strigoiul și a condus lumea la cimitirul musulman. Potrivit procurorilor, Cerchez a mers la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, unde a cerut o autorizație pentru deshumarea cadavrului. Solicitarea i-a fost respinsă, dar, potrivit anche-tatorilor, acest amănunt nu l-a împiedicat pe Cerchez să meargă mai departe cu planul. Anchetatorii susțin că Metin Cerchez "a indus în eroare membrii comunității", cărora le-ar fi spus că cererea a fost aprobată. Așa că Ainur Curtomer, Erol Curt - Omer, Selatin Mustafa și Efrim Regep au decopertat mormântul defunctei, după care, în încercarea de a "elimina" strigoiul, i-a fost înfipt în piept un țăruș.
În fața procurorilor, Metin Cerchez s-a apărat explicând că a luat parte la evenimentele din data de 14 mai într-o dublă calitate: de jurnalist și de președinte al Uniunii Turcilor Musulmani din România. De asemenea, fostul parlamentar a declarat că, în momentul în care Ghiulten Ghica a fost dezgropată, se afla la poarta cimitirului și că nu avea calitatea de reprezentant al persoanelor adunate la locul cu pricina. Fiul lui Ghiulten Ghica a susținut la audieri că Metin Cerchez a dat ordin pentru începerea deshumării și că trupul neînsuflețit al femeii a fost stră-puns cu țărușul de un bătrân, la îndemnul lui Enver Memedali, fratele defunctei. Acesta a mai spus că, în momentul în care a în-cercat să se opună, a fost imo-bilizat de fiii lui Enver Memedali și scos cu forța pe poarta cimitirului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 26 Ianuarie 2010
Stire din Eveniment : Luxul de a deveni șofer
Pagina a fost generata in 2.4788 secunde