Dotări de ultimă generație pe mașinile jandarmilor constănțeni

2066
Dotări de ultimă generație pe mașinile jandarmilor constănțeni - 75c480c17bd155992a3e8e646905031b.jpg
Epoca în care indivizii certați cu legea fentau jandarmii dând, în timpul verificărilor, date false sau pe cele ale vecinilor sau "prietenilor", a trecut. Echipamentele performante de care dispune, în prezent, Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța au avut deja darul de a-i prinde imediat cu musca pe căciulă pe cei care luau în derâdere uniforma Jandarmeriei.

Dacă în urmă cu câțiva ani, jandarmii constănțeni puteau avea surpriza neplăcută ca persoanele pe care le legitimau să le furnizeze date false, în prezent, astfel de "apucături" sunt eliminate.
De asemenea, dacă verificările în ceea ce îi privea pe suspecți erau de lungă durată, lăsând răgaz indivizilor certați cu legea să profite de un timp extrem de prețios și să se sustragă unor eventuale cercetări, în prezent, aceste proceduri se fac într-o fracțiune de secundă.
Datorită aparaturii performante de care dispune în prezent Gruparea Mobilă de Jandarmi "Tomis" Constanța astfel de tertipuri ale unor "șmecherași" ai străzilor sunt din start eliminate. Nu puține au fost cazurile, ne-a mărturisit locotenentul Codrin Popoiu, în care persoanele verificate au fost contrariate de rapiditatea cu care echipajele de jandarmi din teren fac verificările în ceea ce îi privește.
Au fost situații în care indivizii certați cu legea, convinși fiind că verificările oamenilor legii sunt de durată, dădeau date false sau informații de ordin personal care erau ale altor persoane.
Mulți dintre ei probabil nu au aflat că, mai nou, sistemul performant de care dispun jandarmii constănțeni le dă acestora posibilitatea de a verifica în fracțiune de secundă orice cetățean. Mai mult decât atât, pe ecranele aparaturii este afișată fotografia persoanei verificate, astfel că se poate observa dacă există diferențe fizionomice evidente. Dacă informațiile sunt date "la plesneală", sistemul sesizea-
ză imediat neregula jandarmilor. Așa se face că suspecții sunt prinși cu minciuna extrem de rapid.
"Unitatea are în dotare terminale mobile Motorola, stații fixe - care se află în dispeceratul unității, iar oamenii din teren sunt dotați cu radiotelefoane portabile. Prin intermediul radiotelefoanelor fixe există posibilitatea tehnică de verificare a străinilor și să se facă conexiunea cu bazele de date interne. De asemenea, la bordul celor aproximativ 30 de mașini există aparatura necesară efectuării verificărilor la fața locului, inclusiv imaginea persoanei respective poate fi văzută instant" - ne-a declarat locotenentul Codrin Popoiu.
Așadar, munca celor aproximativ 200 de jandarmi ai Grupării care se află, zilnic, în misiune, pe raza orașului Constanța, este mult ușurată datorită unui astfel de sistem.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5254 secunde