Dotări noi pentru polițiști: 15.000 de bastoane telescopice. „Ar trebui să primească și cei de la Rutieră!”

245
Dotări noi pentru polițiști: 15.000 de bastoane telescopice. „Ar trebui să primească și cei de la Rutieră!” - xbastoanetelescopice-1667550465.jpg
Polițiștii români vor primi bastoane telescopice noi. Achiziția este în derulare la nivelul Poliției Române, urmând ca la nivelul inspectoratelor județene să fie distribuite 15.000 de astfel de dispozitive.

Polițiștii au primit bastoane telescopice și în 2021, dar mai mulți oameni ai legii au reclamat că erau de proastă calitate, multe dintre ele deja cu defecte, încă din momentul achiziționării. De data aceasta, sindicaliștii din cadrul Sindicatului Europol susțin că noile achiziții sunt de o calitate mai bună. „După o achiziție «ratată» de mijloace specifice – bastoane telescopice si bastoane cu electroșocuri, derulată de IGPR în anul 2021, iată că acum, logisticienii Politiei Române pregătesc o noua dotare mai mult decât necesara a efectivelor operative. Aproximativ 15.000 de complete baston telescopic vor intra în dotarea polițiștilor începând cu perioada imediat următoare.

Am fost curioși și am consultat puțin ceea ce urmează să primim și am rămas plăcut surprinși de faptul că, de data aceasta, achiziția pare a fi una bună. Bastonul ce urmează a fi livrat face parte din gama profesională a accesoriilor ce nu ar trebui să lipsească din dotarea polițiștilor. Cu această ocazie, sperăm ca de data aceasta, noua tehnică să fie distribuită proporțional și efectivelor de poliție rutieră, nu de alta, dar ne aducem aminte de declarațiile belicoase ale ministrului Bode, care a transmis unei țări întregi că poliția rutieră nu are nevoie de dotare specială – autospeciala tip cușcă, bastoane, veste antiglonț și antiînjunghiere, pentru că poliția rutieră «decât» dirijează și nu prinde infractori. Îi atragem atenția ministrului că doar acum două zile, colegii de la Brigada Rutieră a Capitalei au prins un urmărit internațional pentru viol și tentativă de omor, care se sustrăgea unor condamnări din anii 2014, respectiv 2015. Și nu au chemat nici colegii de la ordine publică în sprijin, nici trupele speciale și nici armata ca să pună în aplicare mandatul de executare al pedepsei cu închisoarea. Și tot ministrului Bode îi transmitem faptul că, dacă polițiștii ar beneficia de tehnica de intervenție calificată, nu de niște bastoane chinezești furnizate în anul 2021 de o firmă al cărui site ne trimite direct la chinezi și a căror eficacitate încă se mai vede în mâinile colegilor, care au blocat/rupt/îndoit acele bastoane de la prima folosire, poate că acel șofer sau alții ca el nu ar mai fi reușit sa scape”, a afirmat Cosmin Andreica, lider Sindicatul Europol.

Potrivit contractului încheiat de Poliția Română cu firma Rotman Industries SRL urmează să fie achiziționate 15.000 de complete, formate din un baston telescopic compus din trei segmente, mâner acoperit cu material aderent cu șanțuri transversale, buton de acționare a segmentelor dispuse pe mâner și un portbaston (toc/holster/suport) din material plastic ce se rotește la 360 grade, fixabil pe centură, care să permită scoaterea mijlocului din dotare direct în poziția extins.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0804 secunde