În vederea exercițiului din această vară

Două avioane Hercules au adus primii militari americani la Kogălniceanu

1279
Două aeronave americane de tip C-130 Hercules au aterizat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, cu 55 de militari de Stat Major ai Forțelor Terestre Americane la bord. Aceștia vor continua planificarea exercițiului româno - american, care se va desfășura vara aceasta în județele Tulcea și Constanța.
Militarii americani nou veniți reprezintă un detașament precursor dintr-un total de aproximativ 2.100 de participanți - forțe terestre române și americane, civili și personal de sprijin. Ei vor planifica, sprijini și coordona exercițiul bilateral din perioada august - octombrie 2009. Săptămâna viitoare, 20 dintre acești militari se vor deplasa în Bulgaria pentru a coordona un exercițiu similar.
Trupele românești și americane vor executa activități specifice de antrenament în zona de manevră din apropierea poligonului Babadag, zonă care a fost aprobată în anul 2005 prin acordul oficial dintre guvernul român și cel american, acord privitor la activi-tatea trupelor americane aflate pe teritoriul României.
Aproximativ 15 transportoare amfibii blindate românești și, pentru prima dată, tot atâtea vehicule blindate americane de tip "Stryker" vor fi angrenate în acest exercițiu. O echipă româno - americană de militari va coopera cu oficialitățile locale pentru a se asigura că localnicii din județele Constanța și Tulcea sunt informați despre antrenamentele care urmează.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6209 secunde