Drogații terorizează Constanța: atacă femei și copii, în plină stradă

3731
8
Drogații terorizează Constanța: atacă femei și copii, în plină stradă - fondtalharii-1331924087.jpg

Fenomen îngrijorător la Constanța: dependenții de etnobotanice s-au transformat în tâlhari periculoși, care atacă în plină zi, ba chiar și în zonele aglomerate. Mai rău este că oamenii sunt atât de speriați, încât nu iau atitudine atunci când asistă la astfel de scene.

Lupta dusă de autorități pentru închiderea magazinelor de vise, unde sunt comercializate substanțe cu efecte psihoactive a dat roade. Una câte una, unitățile comerciale au fost desființate. Nu înseamnă, însă, că fenomenul etnobotanice a dispărut. Din contră, face la fel de multe ravagii în rândul tinerilor, ba chiar a devenit și cauza suferinței persoanelor nevinovate, căci pentru a face rost de banii pentru droguri, tinerii atacă în plină stradă.

Femeile și copiii, țintele preferate
Numărul infracțiunilor comise de tineri ajunși dependenți de etnobotanice este în creștere, atrag atenția polițiștii. Săptămânal, pe străzile municipiului Constanța, cel puțin o persoană cade victimă unui astfel de infractor.
Țintele predilecte sunt femeile în vârstă, de peste 60 de ani, cărora le sunt smulși cerceii din urechi, inele sau lănțișoarele de la gât și poșetele ori copiii care ies de la școală, cărora le sunt luate telefoanele mobile din mână. În ambele situații, suspecții folosesc violența. "Cei care comit aceste fapte sunt, în general, tineri cu vârste între 14 și 20 și ceva de ani. În cazul persoa-nelor vârstnice, le urmăresc, le atacă din spate și le smulg cerceii din urechi, după care le îmbrâncesc iar ei fug în partea opusă", ne-au descris polițiștii modul de operare.
Astfel de tâlhării au fost comise în cartierele Tomis III, pe strada Soveja și pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Nu contează dacă zona este aglomerată sau dacă este miezul zilei. Tâlharii se orientează doar să fie în preajma blocurilor, pentru a putea
să-și piardă urma, în cel mai scurt timp, pe aleile dintre clădiri.
Iar atunci când sunt prinși de polițiști, o parte dintre ei recunosc cu nonșalanță motivele pentru care au comis infracțiunile. Un exemplu în acest sens este o tâlhărie comisă marți, 13 martie, în jurul orei 21,00, pe strada Sabinelor din Constanța. Patru indivizi, cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani, au atacat o femeie de 52 de ani, căreia i-au smuls poșeta din mâini și au fugit de la locul faptei cu un autoturism. Pentru prinderea lor a fost necesară instituirea de filtre la toate intersecțiile din municipiu. Ulterior, în timpul anchetei, a reieșit că toți patru sunt consumatori de etnobotanice și au furat poșeta în care erau două telefoane mobile și 700 de lei pentru a-și cumpăra pliculețele râvnite.

Martorii întorc privirea…
Nu toți autorii sunt prinși. În multe cazuri, anchetatorii nu au decât mărturia victimei, care este prea traumatizată pentru a-și aduce aminte toate detaliile, astfel că dosarul riscă să rămână nerezolvat… Deși faptele sunt comise în locuri aglomerate din oraș, martorii nu intervin. La fel s-ar fi întâmplat și vineri dimineață, când un tânăr a smuls poșeta unei femei, în timp ce mergea pe strada București. "În zonă se aflau doi polițiști, care erau în concediu și au intervenit, reținându-l pe suspect. Dar de cele mai multe ori, martorii nu intervin", a afirmat comisarul șef Emilian Pârvu, șeful Poliției Municipiului Constanța.
"Sunt situații neplăcute. Tâlhăriile sunt comise în zone publice, de față sunt numeroase persoane, dar nu au nicio reacție, nu intervine nimeni în sprijinul victimei, deși făptașii sunt minori. Apoi, întâmpinăm probleme în cadrul anchetei, pentru că nu sunt transmite semnalmentele autorilor, încotro au fugit etc. Rugămintea noastră este, dacă se știu cazuri de tineri care au comis astfel de fapte sau există bănuieli în acest sens, sau știu unde au fost valorificate bunurile din tâlhării, să contacteze Poliția", a adăugat polițistul.

Victimele ajung la spital
O creștere a numărului tâlhăriilor în care victimelor le sunt smulși cerceii din ureche a fost observată și de medicii Spitalului Județean Constanța, unde femeile ajung pentru a le fi acordate îngrijirile medicale. "Din fericire, nu au fost cazuri grave, care să necesite reconstrucții deosebite ale urechii. S-au prezentat victime cu escoriații, cu mici plăgi. Au fost, de asemenea, și două cazuri când lobul a fost sfâșiat și a fost necesară de intervenție chirurgicală reparatorie. Sunt multe paciente, însă, care nu se mai prezintă la medic, dacă au doar zgârieturi", ne-a declarat dr. Gheorghe Comșa, șeful Secției O.R.L. din cadrul celei mai mari unități spitalicești din județ.



Comentează știrea

roman
17 martie 2012
FALS!

Nu s-au inchis deloc societatile ce vand droguri.Daca v-ati respecta meseria,veti afla ,sau veti vedea ce coada este la vanzarea de droguri,la floraria de la Spitalul Mare,la nemernicul Tararache.,milionar pe lacrimile parintilor.Mai sunt si alte societati comerciale,tanti,care le stiu toti copiii astia.Tu trebuie sa combati cauza,nu efectul.

tudor
17 martie 2012
sa va fie rusine!

Ziaristi neinformati care mai si creeaza panica printre oameni. Sa va fie rusine! Talhariile au existat si inainte de a fi etnobotanicele iar magazinele de vise inca exista, trebuie doar sa mergeti sa verificati, rusine, rusine, rusine ca dezinformati populatia

credeam ca poate,poate aflam de arestrea cocainomanului sef al Constantei;)
17 martie 2012
credeam ca poate,poate aflam de arestrea cocainomanului sef al Constantei;)

1, sa va fie rusine ca orasul asta e plin de maidanezi si gropi de gunoi ,se vede cu ochiul liber inmultirea hoardelor de caini vagabonzi care nu ezita sa atace pe oricine atunci cand sunt flamande,2,politia locala nu se implica cu mai nimic in solutionarea problemelor ,scandalurilor nocturne,in schimb avem impanzirea orasului cu sute de carciumi, bodegi, spelunci si cluburi in care se practica non-stop prostitutia si ipsa oricarei sigurante pe strazile si trotuarele orasului si in cartiere, in special noaptea cand cohortele de infractori si de interlopi ataca nefericitii aflati in calea lor3,majoritatea angajatilor primariei freaca menta in birouri,..sunt doar cateva din nemerniciile aruncate asupra bietilor constanteni de cand a venit ciiuma mazareasca

pastaie
17 martie 2012
hihihi

mazare e de vina....:)))

DvZ
17 martie 2012
o_O

d`na mama ta e de vina

Răspuns la: hihihi
Adăugat de : pastaie, 17 martie 2012
mazare e de vina....:)))
Constantean
17 martie 2012
Constanteni,iesiti la vot,sa scapam de drogat!

Vorbiti cu toti cunoscutii sa iasa la vot,sa scapam de drogatul asta care va distruge cu totul Constanta,daca mai sta un mandat!Ma intreb,oare cum se simt cei care-l voteaza pe drogat in momentul in care ii aud pe cei din tara razand de constanteni si cu fundul,ca aleg un asemenea om???

ioni
22 martie 2012
bla

Doi hoți eliberați din penitenciar au nevoie de bani și s-au gândit cum să facă rost de ei. Ca să spargă o bancă, aveau nevoie de scule performante, așa că s-au hotărât mai bine să spargă sediul poliției. Ajung în biroul comandantului și deschid fișetul. În primul sertar, valută. - Nu luăm valută, că este înseriată! Al doilea fișet e plin cu bijuterii. - Nu le luăm, că sunt sub urmărire! În al treilea fișet găsesc un dosar plin cu amprente. - Ăsta îl luăm și facem bine și la prietenii noștri! A doua zi, ofițerul de serviciu raportează comandantului că a fost spart biroul. - Ce au luat, valuta? - Nu. - Bijuteriile? - Nu. - Atunci ce? - Condica de prezență a poliției!

hermes replica dinnerware
20 noiembrie 2013
hermes replica dinnerware

replica hermes birkin taupe Stiri Eveniment : Drogații terorizează Constanța: atacă femei și copii, în plină stradă | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes replica dinnerware http://www.autodania.dk/images/hermes-bags.html

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Martie 2012
Stire din Eveniment : Vindeau etnobotanice pe stradă
Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Eveniment : Jaf armat la o bancă din Constanța
Pagina a fost generata in 0.2491 secunde