Elena Udrea, anchetată pentru spălare de bani și fals în declarația de avere

167
1
Elena Udrea, anchetată pentru spălare de bani și fals în declarația de avere - elenaudreaanchetataspalaredebani-1422554239.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus, ieri după-amiază, începerea urmăririi penale față de deputatul Elena Udrea, președintele Partidului Mișcării Populare, care este acuzată de spălare de bani și fals în declarații de avere. 


Aceasta este anchetată în dosarul în care fostul ei soț, Dorin Cocoș, este anchetat pentru trafic de influență și spălare de bani. Potrivit oamenilor legii, Elena Udrea a primit și a folosit bunuri, deși știa că provin din infracțiuni. "Având în vedere obligația legală de a-și declara averea, faptul că, în perioada 2009 - 2013, Elena Gabriela Udrea a declarat achiziționarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depășește veniturile obținute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică, se prezumă că aceasta a utilizat veniturile din alte surse - împrumuturi, dividende, asumându-și răspunderea pentru proveniența acestora. (…) Dobândirea sau folosirea de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârșirea de infracțiuni, constituie infracțiunea de spălare a banilor.


Din probatoriul administrat până la acest moment, rezultă că inculpatul Dorin Cocoș a săvârșit infracțiunea de trafic de influență, sumele de bani obținute cu titlu de folos necuvenit din săvârșirea acestei infracțiuni fiind utilizate în achiziția de imobile și pentru creditarea societăților. De asemenea, există acte (contracte de împrumut, chitanțe, contracte de vânzare - cumpărare imobile) și declarațiile de avere din perioada 2009 - 2014, din care rezultă că suspecta Elena Gabriela Udrea cunoștea proveniența fondurilor utilizate pentru achiziționarea de bunuri comune", precizează procurorii DNA.


Comentează știrea

Ella
2 martie 2015
Munca la domiciliu pe calculator

Munca la domiciliu pe calculator. NU este necesara niciun fel de experienta! Lucrezi online cateva ore pe zi de acasa. Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Ianuarie 2015
Stire din Eveniment : VIDEANU, REȚINUT DE DNA
Pagina a fost generata in 0.6239 secunde