ERORI ELEMENTARE! Pacienta arsă la Floreasca nu era alergică la iod

161
ERORI ELEMENTARE! Pacienta arsă la Floreasca nu era alergică la iod - ddd-1578387604.jpg

Articole recomandate

Victor Costache, ministrul Sănătății, a prezentat marți dimineață concluziile din raportul corpului de control, care a constatat o serie de greșeli ce au dus la moartea pacientei de 66 de ani, la finalul anului trecut, după operația în care a luat foc pe masa de operație, de la Spitalul Floreasca. Mai mult, operația a fost făcută de un medic rezident, relatează Digi 24.

Victor Costache a anunțat că pacienta în vârstă de 66 de ani a fost diagnosticată greșit, aceasta ar fi o primă mare greșeală a echipei medicale. "Nu exista niciun element care să indice alergia la iod a pacientei", a precizat ministrul Sănătății. Inițial medicul Mircea Beuran a anunțat această alergie la iod.

Costache a precizat ulterior că pacienta a spus înainte de operație că este alergică la furazolidon, iar la nivel declarativ s-a ajuns la o alergie la iod, dar nu s-au mai făcut teste de confirmare a alergiei. Ministrul a mai spus că din acest motiv a fost "utilizat greșit" biocidul pe bază de alcool, care prezenta "un risc combustional major".

O altă greșeală a fost folosirea bisturiului electric împreună cu acest biocid pe bază de alcool.

Victor Costache a mai spus că "niciunul din medicii din echipa operatorie nu se afla în echipa de gardă", operația fiind făcută de un medic rezident. "Niciunul din medicii aflați în echipa operatorie nu se afla în echipa de gardă. S-a intervenit dimineața, iar în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident și apoi de un medic specialist, chemat de acasă, în loc de medicii primari care erau de gardă în spital", a subliniat el.

Ministrul a anunțat un nou control la Spitalul Floreasca.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3885 secunde