Noi precizări în cazul incidentului de la spitalul Floreasca

204
Noi precizări în cazul incidentului de la spitalul Floreasca - 2-1577554280.jpg

Articole recomandate

Ministerul Sănătății face noi precizări în cazul pacientei care a fost arsă în timpul unei operații la Spitalul Floreasca, ministrul Victor Costache afirmând că este "surprinzătoare atitudinea unor chirurgi implicați în acest incident, care refuză să coopereze cu echipele de control". El precizează că a dispus imediat trimiterea unei echipe de control, existând "pericolul mușamalizării acestui caz".

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, încă din cursul serii de vineri, o echipă din cadrul Inspecției Sanitare a DSP București a demarat un control la Spitalul Floreasca, fiind verificat protocolul operator din data când s-a produs intervenția chirurgicală și s-au consemnat declarațiile unei părți din personalul implicat în incident. Restul personalului va fi audiat, luni, 30.12.2019, întrucât la data efectuării controlului nu a fost prezent.

Potrivit sursei citate, dacă va fi cazul vor fi mobilizați și specialiști de la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale care să verifice dacă aparatura medicală din sala de operații funcționează la parametri normali și dacă personalul medical a fost instruit și a luat cunoștință de modalitatea de funcționare a acestor echipamente.

"Este regretabil că într-un spital de anvergura celui de la Floreasca se poate întâmpla un asemenea incident. Ieri seara, când am primit informația, am și dispus trimiterea imediată a unei echipe de control, de la Inspectia Sanitară, fiindcă exista pericolul mușamalizării acestui caz. Acum, starea de sănătate a pacientei e pe primul plan și facem toate eforturile necesare pentru a o stabiliza. Nu vom avea niciun fel de milă față de cei care au greșit, mutilând această pacientă și punându-i serios viața în pericol. Surprinzătoare este atitudinea unor chirurgi implicați în acest incident, care refuză să coopereze cu echipele de control de la MS și DSP București. Ministerul Sănătății, în funcție de rezultatele anchetei, va sesiza Colegiul Medicilor și alte instituții competente. Nu vreau să mă antepronunț, însă este vorba de un caz revoltător, în care un pacient vine cu încredere și-și pune viața în mâna medicilor și ia foc pe masa de operație" a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

De asemenea, Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, cel care se ocupă de verificările la Spitalul Floreasca, spune că chirurgul Mircea Beuran a semnat protocolul operator al intervenției în care o pacientă de 66 de ani, bolnavă de cancer, a luat foc pe masa de operație din cauza unor manevre greșite. Medicul declarase pentru Digi 24 că nu a fost nici în sala de operație, nici în spital în ziua în care s-a petrecut gravul incident. Pacienta are arsuri pe 40% din corp, iar starea ei este gravă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.437 secunde