Incident la o grădiniță din Constanța. "Se vor lua măsuri!"

469
Incident la o grădiniță din Constanța.
În urmă cu două zile, un copil de cinci ani, de la Grădinița "Perluțele Mării" și mama acestuia au tras o spaimă de toată frumusețea, când un dulap a căzut, efectiv, peste cel mic. Așa cum era de așteptat, incidentul  a intrat, imediat, în atenția comisiei de cercetare de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța, care s-a deplasat ieri dimineață la grădiniță pentru a constata modul în care a fost gestionat incidentul înregistrat cu o zi în urmă în această instituție școlară.


"Reamintim faptul că la această unitate de învățământ, un preșcolar în vârstă de cinci ani, însoțit de mama lui, din joacă, s-a agățat de un dulap aflat pe holul instituției. Deși piesa de mobilier a fost dărâmată, în cădere nu i-a provocat leziuni copilului. La intervenția rapidă a angajaților din grădiniță, aflați în zona respectivă (un cadru didactic, administratorul de patrimoniu și asistenta medicală), s-a constatat că preșcolarul era conștient, nu prezenta răni deschise sau sângerări. Conform procedurilor, asistenta medicală i-a acordat primul ajutor, a fost apelat Serviciul 112 și, implicit, la unitatea de învățământ s-au deplasat și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Ambulanța a preluat copilul însoțit de către părinte și l-a transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență. În prezent, conform procedurilor medicale, acesta se află sub supraveghere de specialitate timp de 24 de ore. Conducerea grădiniței ține în permanență legătura cu părintele preșcolarului și, până la acest moment, starea generală a acestuia este stabilă", au declarat reprezentanții ISJ.


În perioada următoare, inspectorul școlar general va dispune constituirea unei comisii de cercetare a situației, în vederea identificării măsurilor legale care se impun. În paralel, s-a dispus de urgență mutarea mobilierului de pe hol, astfel încât să nu existe nici un alt pericol care să atenteze la sănătatea și siguranța preșcolarilor, părinților sau cadrelor didactice din instituție.
"În afara măsurilor dispuse până în prezent, se vor aplica și altele, după prezentarea concluziilor comisiei de cercetare, în urma analizării tuturor aspectelor implicate. Este o situație regretabilă, însă ne exprimăm încrederea că aceasta va fi încheiată într-un mod eficient, având, în primul rând, scopul de a asigura preșcolarilor un proces educațional derulat într-un spațiu securizat", a precizat prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2424 secunde