Eroul decedat în misiune, Marius Daniel Fripis, cetățean de onoare al Constanței

296
Eroul decedat în misiune, Marius Daniel Fripis, cetățean de onoare al Constanței - danfripis-1480259801.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali ai municipiului Constanța se reunesc, marți, 29 noiembrie, în ședință ordinară. Printre altele, aleșii au pe ordinea de zi și un proiect prin care se dorește aducerea unui pios omagiu pompierului decedat, anul trecut, în misiune. În consecință, se va vota propunerea ca slt. Marius Daniel Fripis să primească titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța post mortem. 


Proiectul de hotărâre a fost inițiat de consilierul local Secil Givan Cantaragiu, de la PMP. "Sublocotenentul Fripis Marius Daniel și-a pierdut viața în linia întâi, la datorie, pe data de 29 august 2015, pentru a salva alte vieți. Ca pompier, și-a făcut datoria cu cinste, pricepere și devotament, manifestând grijă față de colegii săi în toate împrejurările. Nume-roase sunt situațiile în care a pus binele celorlalți mai presus decât propria via-ță. Nu pot fi uitate calitățile sale de militar și nici cele care i-au definit personalitatea, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute, precum și spiritul de solidaritate pe care îl arăta față de cei cu care a lucrat. Puterea de muncă, pregătirea profesională și curajul său au contribuit la bunul mers al intervențiilor la care a participat de-a lungul carierei sale de pompier militar.


Pentru curajul și devotamentul său, precum și pentru salvarea de vieți ome-nești, este necesar să-i păstrăm vie amin-tirea și să-i conferim titlul de Cetățean de onoare post mortem al municipiului Con-stanța domnului Fripis Marius Daniel", se arată în expunerea de motive a consilierului local. 


Propunerea sa a trecut de toate comisiile abilitate, astfel că nu a mai rămas decât ca aleșii locali să voteze proiectul de hotărâre.
Reamintim că, anul trecut, pe data de 29 august, pompierul Marius Daniel Fripis a decedat în urma unei explozii în timpul unei misiuni în municipiul Constanța. Fiind comandantul echipajului, Fripis a fost primul care a intervenit pentru a stinge o butelie în flăcări, însă, la scurt timp, aceasta a explodat și i-a curmat viața. 


Pentru curajul și devotamentul său, Marius Daniel Fripis a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent și i s-a acordat Ordinul "Bărbăție și Credință" în grad de Cavaler de către președintele României, Klaus Iohannis. 


Totodată, în semn de recunoștință, detașamentul de pompieri unde salvatorul a activat îi poartă acum numele. În urma sa au rămas o soție și un copil ce vor fi veșnic îndurerați de dispariția prematură, la numai 42 de ani, a celui ce poate fi denumit, pe bună dreptate, un erou al Constanței. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.825 secunde