Pompierii constănțeni, angrenați în exercițiul de amploare "Seism" din București

283
Ieri, Ministerul Afacerilor Interne a inițiat un exercițiu de alarmare a structurilor pentru situații de urgență, pentru verificarea capacității de reacție și de intervenție. Exercițiul a avut loc în București și Iași. Din Constanța au plecat spre Capitală, 2 ambulanțe SMURD tip B2, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, autospeciala pentru descarcerarea grea, autospeciala pentru intervenție la accidente colective și calamități, autospeciala CBRN, 2 autospeciale de stingere, 2 camioane de intervenție, 3 microbuze și 140 de salvatori. De asemenea, la joncțiunea de la Cernavodă, se vor alătura alte autospeciale de la Medgidia și Cernavodă. 


Potrivit scenariului exercițiului "Seism 2016", în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași. Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism au plecat spre București și Iași.


Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI. Au fost evaluate pagubele și a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie.


Exercițiul "Seism 2016" s-a desfășurat sub coordonarea DSU și a avut ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Social : Cutremur de 5,8 grade
Marţi, 25 Octombrie 2016
Stire din Social : A fost cutremur în România
Luni, 24 Octombrie 2016
Stire din Social : Iar s-a cutremurat pământul!
Pagina a fost generata in 0.3211 secunde