Restructurări la MAI. Noua unitate a DIPI va fi militarizată

561
Restructurări la MAI. Noua unitate a DIPI va fi militarizată - restructuraremai-1476808200.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă la sediul MAI, că proiectul de reformare a Departamentului de Informații si Protecție Internă (DIPI) va fi supus consultării publice, precizând totodată că a mers pe varianta unei structuri militarizate. Proiectul de Ordonanță de Urgență va fi pus în dezbatere publică, luni, pe site-ul MAI.


 "Vă confirm, pentru că este deja în proiect, că opțiunea finală a mea și a conducerii Ministerului de Interne a fost de a organiza noua structură ca o structură militarizată, o combinație între personal militar și personal contractual civil, pentru garanțiile de integritate. Mă refer la posibilitatea de a organiza teste de integritate. Este un lucru important din punctul de vedere al conducerii MAI să avem garanții de integritate pentru personalul care lucrează în această structură", a declarat ministrul Dragoș Tudorache, în cadrul conferinței.


"Prin reoganizarea care se face se reduce numărul cadrelor. Posturile degajate din această reorganizare se vor duce la DGA pentru a susține activitatea anticorupție, iar cealaltă parte va merge către Direcția Operațiuni Speciale, care se confruntă cu solicitări din ce în ce mai multe din partea parchetelor pentru sprijin operativ", a mai spus ministrul.


Un fel de "Doi și-un sfert"?


Tudorache a explicat că reorganizarea se va realiza, cel mai sigur, prin ordonanță de urgență, iar în noul DIPI ar putea fi o parte militarizată, dar și una civilă, pentru a nu exista teama că revenim la temutul "Doi și-un sfert".


"De partea cealaltă, ar putea exista percepția că ne întoarcem înapoi în timp când fostul DIPI, faimosul «Doi si-un sfert» era o structură militarizată. Vă spun cu toată sinceritatea și deschiderea, de aici vine și una din rezervele mele. Dacă voi ajunge să optez pentru aceasta, o voi face într-o variantă foarte bine conturată, foarte bine reglată. În niciun caz nu pentru toată structura, în așa fel încât să obținem acea eficiență și capacitate de a testa integritatea permanent pentru zona cea mai esențială și mai sensibilă din structură, dar restul structurii să fie una civilă. Deci, cu aceste concepte de detaliu încă lucrăm în aceste zile și veți vedea varianta finală", a mai spus Tudorache. 


Ce este DIPI


Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) este structura specializată a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ce desfășoară activități de informații, contrainformații și securitate, în vederea asigurării ordinii publice, prevenirii și combaterii amenințărilor la adresa securității naționale privind misiunile, patrimoniul și informațiile clasificate în cadrul ministerului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.318 secunde