Escrocii nu se lasă. Metoda „Accidentul“ face ravagii și la Constanța

427
2
Escrocii nu se lasă. Metoda „Accidentul“ face ravagii și la Constanța - accident-1665926092.jpg

Articole de la același autor

Ieri, în jurul orei 20.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că tatăl său, de 82 de ani, a fost victima unei înșelăciuni prin metoda accidentul.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă. Din cercetările inițiale a reieșit faptul că bărbatul de 82 de ani a fost contactat telefonic de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi medic, relatându-i faptul că fiica sa a suferit un accident și are nevoie de o sumă mare de bani, pentru a fi operată de urgență.

Ulterior, la domiciliul părții vătămate s-au prezentat 2 bărbați, cărora le-a înmânat o sumă de bani.

În scurt timp, au fost depistați, în flagrant delict, în municipiul Constanța, 2 bărbați, de 20, respectiv 40 de ani, după ce au părăsit domiciliul persoanei vătămate, cu un autoturism.

Asupra celor 2 au fost identificate 4 telefoane mobile, precum și un plic ce conținea 10.000 de lei.

În urma administrării probatoriului în cauză, cei 2 au fost reținuți, pentru 24 de ore, bărbatul de 40 de ani pentru conducere fără permis și complicitate la infracțiunea de înșelăciune, iar bărbatul de 20 de ani pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Astăzi, cei 2 urmează a fi prezentati Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea arestării preventive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și de sprijinul polițiștilor Serviciului Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Comentează știrea

Dorrell
17 octombrie 2022
ESCROCI

Știu că noi românii suntem considerați proștii Europei, dar nici chiar așa. Cât de prost poți să fii să te înșele un escroc cu telefonul ?! Ce e așa de complicat să verifici dacă acel accident a existat... să suni la poliție, la spital, la rude, la cunoscuți... să te convingi că informația e adevărată sau nu ? Durează câteva minute să afli că de fapt e o escrocherie.

1Dorrell
17 octombrie 2022
82Ani

Pina la 70-80 ar trebui sa vezi simplu daca e cu Pacalici. Dupa 70, pai se mai uita si ai tai pe carti sau asa ar fi normal. Pui seif acasa daca trebuie cu avertizare la cei inca in toate mintile. In plic pe masa max 300 lei pt. urgente, 1000 lei pe card. In pp. la urgente f. rar, cele necesare deja le ai ! Daca nu e asa ... e la POLITIE dar si aici cit se poate(poate 1webcam din ala ieftin la usa si ai un indiciu). Era principiul cu "PAZA BUNA...", etc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3585 secunde