Percheziții la Constanța: escrocii dădeau țepe prin metoda „Accidentul”, în toată țara!

828
Percheziții la Constanța: escrocii dădeau țepe prin metoda „Accidentul”, în toată țara! - fondperchezitii-1625855355.jpg

Articole de la același autor

Escrocheriile prin metoda „Accidentul” fac în continuare victime, în special în rândul bătrânilor. Iar asta în ciuda apelurilor repetate ale oamenilor legii de a nu se mai da crezare telefoanelor alarmante, primite în miez de noapte, prin care se cer bani pentru a se „rezolva” dosare penale sau cazuri medicale. Constănțenii sunt „campioni” la astfel de fapte, au ajuns să păcălească victime din alte colțuri ale țării!

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au efectuat, joi, 8 iulie, două percheziții domiciliare, pentru documentarea activității infracționale a cinci bărbați. Aceștia au vârste cuprinse între 32 și 38 de ani și sunt bănuiți de înșelăciune, prin metoda „Accidentul”, chiar dacă sunt încarcerați în Penitenciarul Constanța – Poarta Albă.

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 9 iunie, un bărbat ar fi apelat, din penitenciar, o femeie de 72 de ani din Alba Iulia și cu complicitatea altor „amici” au convins-o că sunt reprezentanții unui spital, iar fiica acesteia ar fi fost victima unui accident rutier grav și i-ar fi solicitat 24.000 de euro, în vederea acoperirii unor costuri medicale.

„Pentru a determina femeia să le ofere banii, unul dintre bărbați și-ar fi schimbat tonalitatea vocii și ar fi susținut este fiica victimei, confirmându-i cele prezentate, motiv pentru care aceasta a dat curs solicitării și a înmânat, unor persoane, care s-au prezentat la domiciliul ei, 25.246 de euro”, au mai arătat anchetatorii.

Prin urmare, pentru documentarea și probarea activității infracționale, ieri, 9 iulie, polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat două percheziții domiciliare, în județele Constanța și Caraș-Severin, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, diferite mijloace de comunicații.

Acțiunea oamenilor legii din Alba Iulia a fost sprijinită de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Unității Centrale de Analiză a Informației, precum și ai inspectoratelor de poliție județene Constanța și Caraș-Severin.

X x x

Pentru a nu ajunge victime escrocilor, polițiștii constănțeni le recomandă cetățenilor prudență atunci când sunt contactați telefonic de persoane necunoscute și să nu dea curs solicitării de a trimite bani: „Nu oferiți date personale la telefon, indiferent de calitatea invocată de interlocutor, nu trimiteți sume de bani, indiferent de pretextul lor. Solicitați cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar putea afla acesta și sunați pentru confirmare. În același timp, apelați 112 pentru a cere asistență!”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2306 secunde