Întâmplări din traficul constănțean

"Eu plătesc pentru greșeala făcută! Dar Poliția cum plătește?"

1476
6

Articole de la același autor

La Constanța, problemele din trafic sunt la ordinea zilei și nu de puține ori am întâlnit și polițiști care au încălcat regulile de circulație. Un conducător auto, cititor al ziarului "Cuget Liber", ne-a semnalat o întâmplare din trafic, petrecută în cartierul Coiciu, care are în prim plan un reprezentant al Poliției Rutiere. 


"Vorbeam la telefon în timp ce conduceam, fără să folosesc dispozitivul mâini libere. Domnul agent constatator al IPJ Constanța Serviciul Rutier, Stana Nicolae, m-a oprit și m-a amendat. Am semnat procesul verbal și voi plăti amenda, pentru că am încălcat o regulă de circulație. 


După ce mi-a returnat actele și mi-a predat procesul verbal, i-am spus că eu îmi asum greșeala, dar el cum plătește pentru greșelile pe care le-a făcut în calitate de conducător auto și de polițist? S-a uitat uimit la mine și i-am explicat că în jurul autoturismului Poliției sunt 4 autoturisme parcate neregulamen-tar și vreau să știu ce măsuri a luat sau va lua. Nu a înțeles în calitate și de ce îl întreb, așa ca l-am lămurit: în calitate de participant la trafic și de cetățean care plătește taxele și impozitele din care el își primește salariul și i se cumpără dotările. Apoi, l-am rugat să îmi explice cum proce- dează în cazul conducătorului auto al autoturismului Poliției, care a parcat neregulamentar. (…) S-a suit la volan și a demarat în trombă, fără să semnalizeze, era chiar să lovească o mașină care circula regulamentar și căreia nu i-a acordat prioritate. Oare domnul polițist va plăti pentru greșelile făcute?", a transmis R. B. 


Facem precizarea că evenimentul a avut loc la intersecția străzilor Portiței și Andrei Mureșanu, un loc "din scurt", în care Poliția Rutieră face adeseori acțiuni pe care șoferii constănțeni le numesc "pânde". 


Iată și punctul de vedere al repre-zentanților Poliției. 
"Contravenientul poate contesta măsura sancționării aplicată de polițist în termen de 15 zile la Judecătoria Constanța. De asemenea, dacă are nemulțumiri cu privire la comportamentul și conduita polițistului, se poate adresa Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța", a declarat scms. Carmen Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța. 


Comentează știrea

baciu
23 octombrie 2015
Avem calitate!

Politistii constanteni se auto-caca pe ei de frica cand e vorba de interlopi si smecheri. Pe toate bulevardele observi diversi labari si sifilitici stationati pe banda din dreapta, cu avariile puse, pe care insa, politia nu-i vede niciodata. Baietii au treaba cu caracatitele (pasiunea lor de o viata) in diverse zone de "mare trafic", cum ar fi alei, intrari si poteci. Dupa 14 ani de Mazare, nici nu e de mirare, politicul, politia, procuratura si ceilalti formeaza o singura echipa, unita si "calitativa".

decebal
23 octombrie 2015
infractori sau ce?

Cine s.unt regi ai soselelor? Nu au nici-un stres sa respecte regulile de circulatie ca pe ei nu are cine sa-i opreasca. Niciodata un infractor nu va putea sa dea lectii de civiizatie unui cetatean care greseste!

R.S.
23 octombrie 2015
Offff...

R.B., R.S, R.C... bai oameni buni, in halul asta ati ajuns sa dati initiale? ce se intampla cu reportajele si stirile de altadata, bine documentate, cu nume si prenume? asa jalnici sunteti mai nou, sa dati initiale de zici ca ati scos din burta articolele cand nu mai aveati idei? pai asa pot sa scot si eu la stiri d-astea, fara numar. hai, ma angajati? Ita pro vestri notitia: rutiera a facut acum multi ani protocolul cu locala despre parcarile neregulamentare. se ocupa strict locala de parcari/stationari neregulamentare. deci sunteti si prost informati si nedocumentati. pacat, acum ceva timp va urmaream cu interes.

Sorin
23 octombrie 2015
Offff...?

R.S., așa este, există un protocol cu Politia Locală. Însă cei de la circulație pot sesiza Poliția Locală în cazul constatării unor nereguli. Problema în situația de față este că polițistul de la circulație a parcat neregulamentar, într-o intersecție. Ar trebui să primească o amendă pentru acest lucru. Sau în cazul lor nu se aplică legea. Indiferent ce părere ai despre inițiale și nume, pozele arată clar că polițistul a încălcat regulamentul. Știa că este în cupla, atfel nu pleca imediat dupa ce i s-au adresat întrebari. P.S.: R.S., o chestie oarecum amuzantă, apopos de integritate: dacă tot ai mentionat că autorul articolului nu a dat numele întreg, era normal ca tu să ți-l dai. Nu? :)

Răspuns la: Offff...
Adăugat de : R.S., 23 octombrie 2015
R.B., R.S, R.C... bai oameni buni, in halul asta ati ajuns sa dati initiale? ce se intampla cu reportajele si stirile de altadata, bine documentate...
R.S.
26 octombrie 2015
Offff...2

TOcmai asta era ironia cu initialele, voiam sa va demonstrez penibilitatea stirilor voastre nedocumentate.

Răspuns la: Offff...?
Adăugat de : Sorin, 23 octombrie 2015
R.S., așa este, există un protocol cu Politia Locală. Însă cei de la circulație pot sesiza Poliția Locală în cazul constatării unor...
adevar
2 noiembrie 2015
adevar

Politisti romani sunt imbatati si la munca si la volan . Romania sa iti iei romani din republica mea si sa nu mai intra

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Începe sezonul concursurilor pentru elevi
Pagina a fost generata in 0.3817 secunde