EUROPOL intervine în ancheta privind terminalul de containere din Constanța

793
EUROPOL intervine în ancheta privind terminalul de containere din Constanța - 65884799253c4715309fd1a52656d1bf.jpg
Activitatea complexă privind controlul containerelor din terminalul Constanța va fi sprijinit de Biroul mobil EUROPOL, au anunțat, ieri, reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor.

Cooperarea a fost convenită cu prilejul întrevederii dintre Ioan Dascălu, secretar de stat, șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică din MAI, și Rob Wainwright, directorul EUROPOL. În acest context, s-a stabilit ca expertul analist EUROPOL să fie prezent în România începând de săptămâna viitoare, pentru o perioadă de două săptămâni.
Doar în primele două zile de verificări ce s-au desfășurat în terminalul de containere din Portul Constanța Sud - Agigea, a fost verificată existența unor cantități de mărfuri nedeclarate, conform procedurilor fiscale și comerciale, precum și legalitatea provenienței produselor existente în terminal.
În cadrul acțiunii, au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării, bunuri de sute de mii de euro, cu privire la care se fac cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a stabilirii provenienței, legalității și a înregistrării în documente oficiale.
Totodată, au fost identificate mărfuri neînregistrate în documente oficiale, comerciale și de transport.
Acțiunea în Portul Constanța, care are drept scop, spun reprezentanții MAI, prevenirea și combaterea activităților ilicite, se desfășoară și în aceste zile la Constanța. La nivelul MAI, acțiunea este coordonată chiar de șeful Departamentului Ordine și Siguranță Publică, Ioan Dascălu.

Ce este Europol?
EUROPOL este Oficiul de Poliție al Uniunii Europene, cu sediul la Haga - Olanda, care gestionează informații din domeniul fenomenului infracțional. Obiectivul său este acela de a îmbunătăți eficacitatea și cooperarea autorităților competente din statele membre în ceea ce privește prevenirea și combaterea formelor grave de terorism și criminalitate internațională, respectând în același timp drepturile omului.
Înființarea EUROPOL a fost convenită prin Tratatul de la Maas-tricht privind Uniunea Europeană din 7 februarie 1992, dar organizația a început să își desfășoare toate activitățile în data de 1 iulie 1999.
EUROPOL sprijină activitățile de aplicare a legii desfășurate de statele membre, îndreptate în special împotriva: traficului ilegal de droguri, rețelelor ilegale de imigrație, terorismului, falsificării banilor (falsificarea monedei euro) și a altor mijloace de plată, traficului ilegal cu ființe umane, traficului ilegal cu vehicule și spălării banilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5815 secunde