Evaziune fiscală cu zeci de mii de tone de motorină, la Constanța

312
Evaziune fiscală cu zeci de mii de tone de motorină, la Constanța - xsocietatidna-1633434404.jpg

Articole de la același autor

Mai mulți oameni de afaceri și mai multe societăți comerciale au fost trimise în judecată de Direcția Națională Anticorupție Constanța pentru evaziune fiscală. Este vorba despre trei oameni de afaceri și două firme.

„În perioada 2008 – 2009, unul dintre inculpați, administrator al societății comerciale M&D Sea Farers SRL, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaților fiscale și beneficiind de ajutorul altor doi inculpați, angajați ai aceleiași firme, ar fi înregistrat în contabilitate 455 facturi fiscale ce atestau activități de comercializare a peste 20.000 tone de produse petroliere (motorină și combustibil marin) ca operațiuni scutite de la plata accizelor aferente. În realitate, produsele respective ar fi fost destinate comercializării pe piața internă a carburanților auto. Prin aceste demersuri ar fi fost produs bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 27.273.573 lei, sumă cu care Agenția Națională de Administrare Fiscală a comunicat faptul că se constituie parte civilă în prezenta cauză”, au precizat anchetatorii.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0163 secunde