Evaziune fiscală de 400.000 de euro, în Capitală

371
Evaziune fiscală de 400.000 de euro, în Capitală - percheyitii-1349957231.jpg
La această oră, polițiștii Capitalei fac percheziții în București și Turnu-Severin în vederea depistării unor persoane suspecte de evaziune fiscală și spălare de bani.

Acțiunea vizează activitatea unei societăți de brokeraj cu sediul în Turnu-Severin și punct de lucru în București, în cadrul căreia funcționa un call-center utilizat pentru atragerea de clienți - persoane fizice și juridice.

Prin intermediul acestui call-center din Capitală, potențialilor clienților li se propunea intermedierea tranzacțiilor pe piața de capital, oferindu-li-se totodată și servicii de administrare a sumelor investite.

Odată determinați să investească anumite sume de bani, prin intermediul unor site-uri clonate, clienților li se crea falsa impresie că tranzacționează ei înșiși pe piața de capital.

Din cercetările realizate până în acest moment, a rezultat faptul că doi dintre acționarii societății ar fi transferat în conturi off-shore anumite sume, pe care le atrăgeau din tranzacții. Aceste sume erau apoi reintroduse în circuitul financiar prin încheierea de contracte fictive pentru diverse servicii și prin facturarea fictivă către alte societăți off-shore.

De asemenea, a mai rezultat că cei doi, în calitate de asociați ai unei alte societăți comerciale, ar fi încheiat, pentru aproximativ 150 de salariați, contracte de muncă cu salariu minim, existând suspiciuni că angajații ar fi plătiți cu sume mult mai mari decât cele declarate.

Prejudiciul estimat a fi cauzat se ridică la suma de aproximativ 400.000 de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : 420 de amenzi în ultimele 24 de ore
Pagina a fost generata in 0.382 secunde