Exercițiu demonstrativ al militarilor români și americani la Capul Midia

242

Articole de la același autor

Peste 700 de militari români și americani au participat la exercițiul Summer Storm 2012, în perioada 9-14 august, în poligonul de la Capul Midia și în raioane maritime din apropierea coastei românești.
Instruirea în comun a militarilor va cuprinde activități de planificare și executare a unei operații de debarcare la Capul Midia, activități de recunoaștere și securizare a plajei, patrulare, trageri de infanterie, evacuare non-combatanți, instruire pentru luptă urbană și operațiuni de cercetare prin luptă.
La data de 14 august, începând cu ora 11.30, în poligonul de la Capul Midia va avea loc un exercițiu demonstrativ în cadrul Media Day. Exercițiul este unul specific de desant trupe de pe nava USS FORT McHENRY în scopul ocupării unui cap de pod la litoral și recuperarea unor VIP-uri reținute la mal.
Forțele Navale Române participă la acest exercițiu cu două plutoane ale Infanteriei Marine, un dragor maritim, o vedetă maritimă de intervenție cu scafandri și un elicopter IAR Puma Naval. Forțele Aeriene Române vor acționa cu două MiG 21 și un elicopter IAR 330L pentru evacuare medicală, iar din partea Forțelor Terestre Române participă o echipă de coordonare a traficului aerian și un pluton de cercetare.
Nava militară americană a sosit în apele teritoriale românești pe data de 9 august pentru a participa la acest exercițiu, apoi va fi prezentă la activitățile prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române. Pe data de 15 august, nava va intra în portul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1141 secunde