Exercițiul "Breeze" 18 reunește 300 de marinari militari

240
Exercițiul

Articole de la același autor

Luna aceasta, Fregata "Regele Ferdinand" și Dragorul Maritim "Lt. Lupu Dinescu" nu doar că fac parte din grupările navale NATO, dar desfășoară în bazinul Mării Negre, o serie de misiuni de supraveghere a traficului maritim, alături de partenerii din Alianță.

Potrivit colonelului Corneliu Pavel de la Statul Major al Forțelor Navale, participarea navelor militare românești la exercițiile organizate de partenerii din Alianța Nord-Atlantică, precum și în cadrul grupărilor navale NATO care desfășoară misiuni în Marea Neagră a devenit constantă în ultimii ani. Acest lucru s-a întâmplat după degradarea situației de securitate din regiune, prin anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia și a destabilizării din estul Ucrainei.

Ca urmare, cele două nave militare românești au intrat în portul Burgas din Bulgaria, pentru o escală de trei zile, după care își vor continua misiunile pe mare, participând, în perioada 16-20 iulie, la exercițiul multinațional "Breeze" 18, organizat partenerii bulgari.

Prin activitățile desfășurate sub stindard NATO, Forțele Navale Române contribuie la întărirea măsurilor de asigurare a apărării colective a Alianței, în deplină concordanță cu angajamentele internaționale pe care țara noastră și le-a asumat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.466 secunde