Exercițiul Patriot Shock V, la Constanța

293
Exercițiul Patriot Shock V, la Constanța - patriotshock-1477670238.jpg

Articole de la același autor

Militari ai Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer "General Nicolae Dăscă-lescu" vor participa, alături de militari americani din Batalionul 5-7 Apărare Aeriană, din cadrul Forțelor Terestre ale SUA, dislocate în Europa (USAREUR), în perioada 1 - 12 noiembrie, la exercițiul Patriot Shock V, ce se va desfășura în Tabăra de Instrucție și Poligon de Trageri Sol-Aer Capu Midia, județul Constanța.

Patriot Shock V este un exercițiu bilateral româno-american, de nivel tactic, cu trupe în teren, al structurilor de rachete sol-aer din Forțele Aeriene Române, la care participă o baterie HAWK PIP III R și una Patriot.

Scopul exercițiului este de a antrena echipajele bateriei HAWK PIP III R pentru ducerea acțiunilor de angajare a țintelor aeriene, prin integrare cu cea Patriot, în cadrul unui scenariu fictiv de apărare ae-riană.

Exercițiul are ca obiective principale perfecționarea procedurilor privind planificarea și ducerea în comun a acțiunilor de combatere a unui inamic aerian, precum și verificarea interoperabilității sistemelor de comandă-control ale celor două structuri de rachete sol-aer.

Activitatea de instruire a fost planificată cu un an înainte și este inclusă în Planul cu principalele activități al Statului Major al Forțelor Aeriene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6318 secunde