Conducere nouă la Brigada 9 Mecanizată "Mărășești"

709
Conducere nouă la Brigada 9 Mecanizată

Articole de la același autor

Ieri, la sediul comandamentului brigăzii, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești", colonelul Dorin Toma preluând comanda de la generalul de brigadă dr. Adrian Soci.

La festivitate au fost prezenți comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", general-maior dr. Petrică Lucian Foca, reprezentanți ai administrației publice locale, șefii instituțiilor constănțene din sistemul național de apărare, dar și personal din Brigada 9 Mecanizată.

Colonelul Dorin Toma a îndeplinit de-a lungul carierei numeroase funcții, printre care amintim: comandant al Batalionului 495 "cpt. Ștefan Soverth" și diferite funcții de conducere la Comandamentul Operațional Întrunit și Statul Major al Forțelor Terestre.

În teatrele de operații, a îndeplinit funcții de comandant pluton și companie în misiuni de menținere a păcii în Angola și Albania, ofițer de stat major în teatrul de operații Irak, în anul 2005, comandant al echipei operaționale de consiliere și legătură (OMLT) pentru o unitate din Armata Națională Afgană în anul 2009, iar în anul 2011 a comandat un Batalion de Manevră în provincia Zabul, Afganistan.

Este decorat cu mai multe distincții militare printre care amintim: Emblema Onoarea Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Medalia NATO, USA Bronze Star Medal.

Din pregătirea militară a colonelului Dorin Toma amintim: Liceul Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza, Școala militară de Ofițeri Activi "Nicolae Bălcescu" Sibiu, Universitatea Națională de Apărare "Carol I", Facultatea de comandă și stat major, Colegiul de stat major-forțe întrunite, Norfok, Virginia, S.U.A.

Generalul de brigadă dr. Adrian Soci a preluat atribuțiile funcției de locțiitor a comandantului Diviziei 2 Infanterie "Getica".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6257 secunde