Exercițiul „Saber Guardian 23” a debutat la Capu Midia. Vor participa peste 10.000 de militari

171
Exercițiul „Saber Guardian 23” a debutat la Capu Midia. Vor participa peste 10.000 de militari - x-capu-midia-saber-1685435589.jpg

Articole de la același autor

Militarii Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” alături de cei ai Regimentului 61 Rachete Antiaeriene „Pelendava”, ai Regimentului 53 Rachete Antiaeriene „Tropaeum Traianiai”, ai Batalionului 1 din Regimentul 5 Artilerie Terestra - Italia, ai Batalionului 1-77 din cadrul Brigăzii 41 Artilerie Terestră și echipei Brigăzii 4 Asistență a Forței de Securitate - Statele Unite ale Americii au participat, luni, 29 mai, în Poligonul complex de trageri din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigada Ion Bungescu” la ceremonia de deschidere a exercițiului multinațional „Saber Guardian 23”.

Activitatea s-a încheiat cu o prezentare de armament și echipamente militare din înzestrarea structurilor participante.

Saber Guardian 23, condus de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil Florescu”, continuă seria de exerciții începută în anul 2013 și se execută bienal, fiind conceput pentru intensificarea interoperabilității într-o gamă largă de misiuni pentru țările membre NATO și țările partenere. Activitățile de instruire planificate cuprind deplasări terestre în cadru tactic, forțări ale cursurilor de apă, exerciții tactice cu și fără trageri de luptă cu tehnica tuturor categoriilor de forțe, parașutări, precum și activități cu specific medical de evacuare și tratament al răniților.

La exercițiul „Saber Guardian 23” participă, în perioada 29 mai-9 iunie, aproximativ 10.000 de militari, dintre care peste 5.000 de militari români, cu peste 1.700 de mijloace tehnice din țara noastră și din 12 națiuni aliate și partenere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0484 secunde