Ministerul Agriculturii: Program pilot de irigare prin picurare cu independență energetică

174
Ministerul Agriculturii: Program pilot de irigare prin picurare cu independență energetică - 1-1685435552.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a lansat, la Bechet, un program pilot de irigare prin picurare cu independență energetică.

Valoarea programului este de 40 milioane de euro și presupune achiziționarea unui kit modular de irigații prin picurare, independent energetic, pentru 1 hectar cultivat cu legume sau cartofi, precum și a unui container cu temperatură controlată pentru depozitare temporară.

Programul vizează echilibrarea balanței comerciale cu legume și stabilizarea producției interne de legume și cartofi.

Măsura se adresează tinerilor fermieri cu vârsta de până la 40 de ani, care trebuie să dețină o suprafață de teren în proprietate, arendare sau concesionare de la ADS.

Tehnologia de cultură este pusă la dispoziția beneficiarilor gratuit de specialiștii din structurile județene ale MADR și din stațiunile specializate de cercetare.

Valorificarea producției rezultate se va face prin contracte încheiate cu Casa Română de Comerț Agroalimentar - UNIREA SA.

„Cu ajutorul unor fermieri, am socotit necesar să facem această demonstrație practică pentru a se cunoaște exact ce facem în România și care sunt obiectivele urmărite: absorbția integrală a banilor europeni, investirea corectă a acestora și dirijarea fondurilor acolo unde putem avea succes în producție și câștig pentru fermieri și nu în ultimul rând să ne asigurăm consumul de legume și echilibrarea balanței comerciale, obiectiv statal cuprins în programul de guvernare”, a declarat ministrul Petre Daea.

Sursele de finanțare vor fi asigurate astfel:

- 10 milioane euro din măsura DR - 14 (Investiții în fermele de mici dimensiuni) - PNS și bugetul de stat, cu o intensitate a sprijinului de 85%;

- 10 milioane euro din măsura DR - 30 (Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri) - PNS și bugetul de stat, cu o intensitate a sprijinului de 100%;

- 20 milioane euro din măsura DR - 26 (Înființarea sistemelor de irigații) - PNS și bugetul de stat, cu o intensitate a sprijinului de 65%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2263 secunde