Finanţe, transporturi, bursă. INFO economic

95
Finanţe, transporturi, bursă. INFO economic - 1-1685436527.jpg

Articole de la același autor

l Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 1,72% din PIB după primele patru luni din acest an, respectiv 27,35 miliarde de lei, de la 1,42% din PIB la sfârşitul lunii martie, conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor. În perioada similară din 2022, deficitul bugetului general consolidat a fost de 1,23% din PIB. Cheltuielile bugetului general consolidat în sumă de 185,77 miliarde de lei au crescut în termeni nominali cu 15,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

l Circulaţia pe pasajul Drajna a fost deschis marţi, 30 mai. „Lucrările pe cei 2,7 km ai acestui pasaj au durat cu aproximativ două luni mai puţin decât era prevăzut în contract. Odată cu deschiderea circulaţiei pe acest pasaj, se elimină blocajele care se formau la trecerea la nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina”, a declarat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

Construcţia pasajului de la Drajna a fost finanţată din bani europeni şi reprezintă prima etapă din drumul Transregio Brăila - Slobozia - Călăraşi - Chiciu.

l Deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare de marţi, 30 mai, de la Bursa de Valori Bucureşti a fost dedicată listării primei emisiuni internaţionale de euroobligaţiuni a unei bănci din România, emisă de Banca Comercială Română.

Euroobligaţiunile au intrat la tranzacţionare sub simbolul bursier BCR27E, pe Piaţa Reglementată a bursei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6131 secunde