Fără droguri și violență în școlile din județ!

91

Articole de la același autor

Peste 150 elevi și profesori din trei unități școlare din județul Constanța, respectiv Liceul Tehnologic "Ion Bănescu", Mangalia, Liceul Teoretic "Carmen Sylva" Eforie Sud și Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpăna s-au întâlnit săptămâna aceasta cu reprezentanți ai Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului "Ado-lescența - fără droguri și violența!" Proiectul cuprinde întâlniri cu adolescenți din 22 unități liceale din județul și municipiul Constanța, în perioada lunilor martie - iunie 2014. 


Elevii află în cadrul acestor întâlniri despre pericolele pe care le implică consumul de alcool, tutun și folosirea drogurilor. De asemenea, sunt aduse în discuție și dezbătute și faptele de natură penală și contravențională cel mai frecvent întâlnite în mediul școlar. În discuțiile libere cu reprezentantul Jandarmeriei, elevii au exemplificat, la ultima întâlnire, și principalele forme de violență întâlnite, iar jandarmul le-a oferit soluții practice pentru prevenirea acestora.


Astfel de activități s-au mai desfășurat în cursul acestei luni cu elevii din cadrul liceelor tehnologice "Dimitrie Leonida" și Miron Costin",  din municipiul Constanța.        


"Scopul acestor întâlniri îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenței, prin oferirea de informații care să permită creșterea nivelului de educare și conștientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri și a adoptării unor comportamente prosociale", spun reprezentanții Jandarmeriei 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Aprilie 2014
Stire din Eveniment : Stop drogurilor la volan!
Pagina a fost generata in 0.4831 secunde