FENOMEN groaznic la Constanța / Părinți care-și împing copiii în fața mașinilor!

8718
9
FENOMEN groaznic la Constanța / Părinți care-și împing copiii în fața mașinilor! - accidenteprovocatecopii-1331233662.jpg

Dacă în București polițiștii de la Rutieră se confruntă adesea cu sesizări privind accidentele provocate în mod intenționat de anumiți indivizi puși pe câștiguri facile, la Constanța, rutieriștii au observat un fenomen mult mai grav.
Membrii unor familii sărace și dintr-o etnie conlocuitoare provoacă accidente rutiere în care victime sunt tocmai proprii copii!
Totul, evident, pentru bani!

Deși pare greu de crezut că, în zilele noastre, un părinte, fie el sărac lipit pământului, ar fi în stare să riște viața propriului copil în schimbul unor bani nemunciți, iată că astfel de lucruri, oricât de groaznice sunt, se întâmplă.
Fenomenul a fost descoperit de polițiștii de la Rutieră anul trecut, când au observat că mai mulți minori, membri ai aceleiași familii, au fost implicați în accidente rutiere la interval de doar câteva luni. Oamenilor legii li s-a părut cel puțin dubios acest lucru, dovadă că au sesizat Parchetul, care, în prezent, instrumentează asemenea cazuri.

Cum își joacă rolul de "victime"?
Dar cum procedează așa-zișii părinți și cum își folosesc ei copiii pe post de "momeală"? În primul rând, este aleasă o arteră circulată din Constanța. Unul dintre părinți sau rudă apropiată se poziționează pe o parte a drumului, iar altul pe partea cealaltă, cu un copil de doar câțiva anișori alături. Atunci când observă că se apropie o mașină, părintele își cheamă copilul, acesta aleargă pentru a ajunge în brațele lui și traversează strada fără a fi atent la vreo mașină! Copilul este lovit de autoturism, iar părinții încep să jelească de mama focului, plângând cu lacrimi amare drama prin care trec.
Din nefericire, copilul a fost rănit grav și transportat la spital, iar șoferul cercetat de polițiștii de la Rutieră, pentru vătămare corporală din culpă.
La doar câteva luni, întâmplarea face ca aceeași echipă de cercetare la fața locului să fie chemată la un accident petrecut identic, în care victimă era un alt copil, dar aparținând aceleiași familii. Se pare că "părinții" respectivi au procedat identic și în acest caz, copilul nefăcând, practic, altceva decât să răspundă îndemnului lor, și să alerge către brațele deschise ale mamei sau tatălui care-l chema pe trotuarul celălalt!
Deși le-a fost greu să creadă că se poate întâmpla așa ceva în România zilelor noastre, polițiștii au sesizat Parchetul, în luna august a anului trecut, arătând procurorilor că există suspiciuni că acești părinți își aruncă, practic, copiii în fața mașinilor, pentru ca, ulterior, în urma proceselor sau presiunilor asupra șoferilor care au dat cu mașina peste minori, să stoarcă sume importante de bani de la aceștia!
Problema este că toate aceste fapte sunt comise cu intenție și sunt foarte grave. Mai mult decât atât, îngrijorător este faptul că asemenea cazuri pot fi mult mai multe în realitate decât cele care au ajuns să fie cercetate de procurori.



Comentează știrea

Mika
9 martie 2012
In plasament de urgenta

Asteptam cu interes decizia justitiei. Sa speram ca nu vor considera ca interesul minorului de a avea o familia primeaza in fatza sigurantei lui. Sa le fie luati copiii pentru ca oricum nu sunt in siguranta in acel mediu.

liviu
9 martie 2012
tigani

astia trebuie adunati si impuscati, de la puradel la bulibasa. in cativa ani astia o sa conduca romania la ce ritm de inmultire au. o familie de romani abia face un copil, una de tigani de la 8 in sus. viitorul suna bine

Gheorghe Dracu'
9 martie 2012
Dezumanizati

Deci nu e un mit urban. Acum cativa ani am auzit ca in Babadag sunt tigani care fac lucruri din astea si de atunci incoace, de cate ori trec pe acolo sunt si mai atent la volan.

pai legea o avem proasta
9 martie 2012
de ce vatamare din culpa?

doar e pe sosea si nu pe trotuar deci? plus mai am ceva de zis de asa zisii isteti care vad o masina la 2 metri chiar 1 m si se arunca pe zebra sa traverseze ca de zebra e a lor si noi soferii trebuia sa oprim chiar si intr un metru chiar daca avem 20 30 10km la ora! legea e proasta! frate te am calcat pe strada da te naiba asta e! ce cauti pe strada? e vina pietonului si atunci,,,nici tiganii nu mai au ce face domnilor! in romania sunt cateva legi de tot,,,,stiti voi ce! rusine!

Am patit-o
9 martie 2012
nu va mirati

Judecatorii incurajeaza aceste obiceiuri pentru ca 'pe civil' dau despagubiri grase pe care la plateste asiguratorul (RCA). Ei sunt principalii vinovati. Bineinteles ca o parte din aceste despagubiri ajung ca onorariu in buzunarele avocatilr 'victimei'.

x
9 martie 2012
@Nr.4

Vai de capul tau.Daca asa gandesti tu,inseamna ca nu te vad bine.Vai de mamitica ta. Te-a nascut maica-ta direct cu volanul in mana.

:))
15 martie 2012
off

sincer, macar de apasau pedala mai tare, si mai scadeau la numaratoare din ei. sa se duca toti. m-am saturat

NaVi
16 martie 2012
Etnie conlocuitoare?

De ce un francez poate zice "gitanes",un spaniol "gipsy"iar noi le zicem etnie conlocuitoare sau rromi.Oare framncezii sau germanii le vor zice intr-un viitor apropiat tot la fel?Deci tigani si nu in sens jignitor sau peiorativ.Nu ar trebui sa le fie rusine cu etnia din care fac parte.Ori Romica Puceanu,Faramita Lambru si multi altii crede-ti ca le-ar fi fost rusine cu asta?

honda auto fair
2 iunie 2014
honda auto fair

The front blinkers are integrated into an aerodynamic fairing which not only reduces drag, but the fairing keeps the heat off the rider's legs. Recesses on the 19 litre fuel tank provide a tucked in riding position and combined with the upright handlebars and a broad urethane seat makes the Kawasaki Ninja 1000 a comfortable machine to ride long distances. honda auto fair http://hondaautofairs.tripod.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6962 secunde