Video Fenomenul migraţiei, tot mai accentuat. Alți 14 străini, intrați ilegal în țară, depistați, la Constanța

1038
Fenomenul migraţiei, tot mai accentuat. Alți 14 străini, intrați ilegal în țară, depistați, la Constanța - x-alti-14-cetateni-1706089854.jpg
În urma activităților informativ-operative specifice, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reținut, în zona de frontieră, în proximitatea localității Cetate, paisprezece cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Bulgaria în România.
 

„În data de 22.01.2024, în jurul orei 17.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, urmare a informațiilor existente la nivelul structurii. Astfel, prin dislocarea de forțe suplimentare și utilizând mijloace de supraveghere terestre și aeriene, au detectat în pădurea din apropierea localității Cetate, paisprezece persoane, care se deplasau dinspre frontiera cu Republica Bulgaria”, informează reprezentanţii Gărzii de Coastă.


Supravegherea acestora a continuat, pentru identificarea călăuzei care ar fi facilitat trecerea ilegală a frontierei de stat. Întrucât nu au fost observate persoane în proximitatea frontierei, polițiștii au procedat la somarea și reținerea acestora, stabilind că sunt persoane care nu dețin documente de identitate și care nu vorbesc limba română.


În urma cercetărilor, a rezultat că aceștia sunt cetățeni sirieni, care au trecut ilegal frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Având în vedere temperatura scăzută, o expunere prelungită la frig putea să pună în pericol viața acestor persoane. Persoanele depistate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.


În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Migraţia ilegală, un fenomen în creştere

Vă reamintim că în zilele de 14.01.2024 și 20.01.2024, alți 19 cetățeni străini au fost depistați de polițiștii de frontieră prin utilizarea tehnicii de supraveghere terestră și aeriană, pe raza localităților Ostrov și Băneasa, după ce au trecut ilegal frontiera de stat din Bulgaria, în România. Toate persoanele depistate au fost predate autorităților de frontieră bulgare, în baza acordului de readmisie dintre România și R. Bulgaria.


Cooperarea autorităților de frontieră din România și Bulgaria, precum și utilizarea de echipamente de supraveghere terestre și aeriene cu sisteme optoelectronice, cu vedere pe timp de noapte, au asigurat combaterea imigrației ilegale, precum și salvarea persoanelor care au trecut ilegal frontiera, întrucât o expunere prelungită la frig putea să pună în pericol viața acestora.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2892 secunde