Final în procesul crimei de la Corbu

1252
Procesul celor doi tineri care sunt judecați pentru că au omorât cu sânge rece doi bătrâni din Corbu a ajuns, ieri, la final. Procurorii constănțeni au solicitat condamnarea lor la ani grei de închisoare. Judecătorii constănțeni se vor pronunța luni, 26 iulie.
Avocatul lui Florin Valentin Gră-dinaru, cel care, se pare, nu a participat în mod direct la comiterea crimelor, a solicitat schimbarea încadrărilor juridice din complicitate la omor calificat în tăinuire și din tâlhărie în furt.
Apărătorul părții civile a cerut instanței ca acțiunea civilă să fie admisă, așa cum a fost formulată, adică familia victimelor să fie despăgubită cu 500.000 de lei, 200.000 de lei reprezentând daune materiale, iar 300.000 de lei daune morale.
În dimineața zilei de 2 august 2009, în jurul orei 4, localnicii din comuna Corbu au anunțat pompierii că o casă din localitate a luat foc. Echipa de intervenție a sosit la fața locului în câteva minute și a stins incendiul fără mari probleme. Însă scenele care au urmat au fost cu adevărat înfiorătoare. În una dintre camerele arse a fost descoperit cadavrul carbonizat al unei femei, Gherghina Tache, iar afară, în curte, cu gâtul tăiat, zăcea un bărbat, soțul acesteia, Stan Tache. Pompierii au anunțat imediat poliția, care a deschis o anchetă.
Cel mai probabil, spuneau oamenii legii la acel moment, scopul crimei a fost jaful, însă ipoteza părea să se clatine, mai ales după ce în casa victimelor au fost găsiți toți banii, vreo 14.000 lei, iar din locuință nu lipseau alte bunuri de valoare. Victimele, oameni vârstnici, ambele de 85 de ani, nu aveau probleme cu vecinii sau ceva de împărțit cu altcineva. Cu toate acestea, au fost găsiți uciși în casă, cu sânge rece.
Cei doi suspecți, Lucian Lică, de 23 de ani, din Năvodari, și Florin Valentin Grădinaru, de 28 de ani, din Corbu, erau ciobani la o stână din afara localității, având în grijă și caprele victimelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2753 secunde