Focar de coronavirus la Cernavodă: zece pompieri infectați cu Covid-19!

485
Focar de coronavirus la Cernavodă: zece pompieri infectați cu Covid-19! - fondpompieriinfectati1-1587659132.jpg

Articole de la același autor

Noul coronavirus se răspândește în rândul salvatorilor din județul Constanța. După ce, săptămâna trecută, un pompier de 48 de ani, Viorel Dîmboi, s-a stins din viață în contextul infectării cu Covid-19, responsabilii de la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au sesizat Direcția de Sănătate Publică Constanța, în vederea testării contacților de la nivelul structurii.

"În acest sens, facem precizarea că, după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții apropiați (conform definiției de caz).

Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, cu menținerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituției", au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

Astfel, aproximativ 30 de cadre din totalul de aproximativ 80 câte sunt la Detașamentul de Pompieri Cernavodă au fost trimise în izolare la domiciliu.

În urma testării, până în prezent, în afară de colegul răpus de coronavirus, alți zece militari-salvatori au fost confirmați pozitiv pentru Covid-19.

"Aceștia sunt internați în spital, iar din ultimele informații pe care le avem, sunt asimptomatici", au mai arătat reprezentanții ISU Dobrogea.

Totodată, reprezentanții inspectoratului au dat asigurări că, pentru prevenirea apariției unor astfel de cazuri, toate structurile sunt decontaminate periodic, iar personalul este echipat corespunzător și decontaminat.

"Menționăm că, la nivelul tuturor subunităților ISU Dobrogea, se realizează periodic decontaminarea și au fost luate măsuri pentru dezinfecția spațiilor și a suprafețelor care sunt atinse frecvent. Manifestăm o preocupare deosebită pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție, atât a personalului, cât și a tehnicii de intervenție", au arătat reprezentanții ISU Dobrogea.

XXX

De menționat că, printre îngrijorările pompierilor din județul Constanța, după cum ne-au transmis mai mulți militari, vizează tocmai faptul că nu sunt respectate întocmai protocoalele de decontaminare, faptul că materialele de dezinfecție sunt insuficiente, iar despre distanță socială nici nu poate fi vorba! 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4504 secunde